Fredag- fredagsnöje

Alla har vi olika sätt att fira den annalkande helgen- jag gör det gärna genom att sluta lite tidigare på jobbet och åka och rida i lugn och ro, oftast ensam i ridhuset.

Vicke känns fortsatt fin och idag jobbade vi enligt vår plan: uppvärmning, skolor i trav, passage-träning, travökningar, samlad galopp, enkla byten, förvänd galopp och galoppombyten.

Det låter måhända mycket när man ser det i text men vi var klara efter ca 50 minuter och jag tränar inte lika mycket på de olika momenten.

Just de enkla bytena avslöjades under tisdagens träning för Christina som ”behöver verkligen jobbas med”- det var för mycket ”fylleridning” över medellinjen där vi raglade omkring efter avbrottet till skritt och sedan tog det ”hundra år” innan jag lyckades fatta ny galopp.

Jag vill komma in spikrakt mot motsatta långsidan, göra ett avbrott på mjuka bakben, skritta spikrakt framåt i 3-4 steg och sedan ska den nya galoppen komma, mjukt och på bakbenen.

Idag gick det betydligt bättre- ibland behöver man bara liksom avslöja bristerna och bli medveten om dom så går det bättre 🙂 .

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hedwiginnan

  Tänk att just enkla byten är kan vara sååå svåra! På tävlingen i lördags gjorde Hedwig en superfin, mjuk övergång till skritt, tog två skrittsteg o gjorde sen en perfekt fattning… Vad faaaaaaaaaan! Betyg 4 pga för få skrittsteg. Hon kan den där b4 utantill nu och är blixtsnabb..eller jag är alldeles för långsam.

  Svara
  • Birgitta

   4:a 🙁 ! Det var lite snålt tycker jag. Du kunde i alla fall fått en 5:a. Inte för att det gör så stor skillnad alla gånger men ibland kan en enda poäng kosta placering.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>