Inte bara vi ”vanliga” hästägare :)!

Läser följande uttalande från Carl Hester i senaste numret av Ridsport angående att Valegro inte längre är till salu:

”Jag har börjat oroa mig för att inte hitta ett hem där han sköts så som han är van vid. Om någon ger en mycket stor summa pengar för honom kanske han inte längre får vara häst. Han är trots allt bara en häst och vet inget om sitt värde. Han ska inte behöva ändra de rutiner som vi vet att han mår bra av”.

Ett mycket sympatiskt uttalande tycker jag för även om det ibland kan tyckas fjantigt att en del hästägare inte tror att nåååågon annan kan ta hand om deras älskling lika bra som dom själva så förstår jag absolut just Carl Hester och resonemanget kring pengar.

Nu vet jag inte hur just han håller sina hästar, om de får gå hagen osv men risken är väl just som han säger att man blir hysteriskt överbeskyddande mot en häst som man betalat många miljoner för. Och detta är inte ALLTID det bästa för hästen….

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Emma L

  Flera av Hesters hästar (hihi) går på lösdrift enligt artikel om honom i ridsport special för ett tag sen 🙂

  Svara
 2. Blablabla

  Både Valegro och Uthopia går i hage i stort sett dagligen (och inte mini små heller) och stora delar av stallets övriga hästar går på lösdrift. Så chansen att hästarnas rutiner och vanor skulle ändras är rätt stor, inte ens i Sverige går särskilt många GP-hästar i mer än små sjuk-rutor till hagar…

  Är upfräshande med Hester, bra för sporten!

  Svara
 3. Frida

  Jag tror att han har en väldigt schysst hästhållning med mkt utevistelse och uteridning. Detta uttalande gör att jag gillar båda han och Charlotte ännu lite mer, blir glad av att man även på den nivån där det är så så mkt pengar inblandat fortfarande håller på för att man älskar hästar. Kan tipsa om horseandcountry.tv där finns en serie som heter ”At home with Carl Hester” som är väldigt rolig och sevärd.

  Svara
 4. silverbjälke

  Att rapportera om sånthär är jätteviktigt. Det visar våra unga vikten av att vara jordnära och minnas att det är djur, inte saker till för våra egna nöjen vi håller på med.

  Svara
  • Birgitta

   Helt klart beundransvärt (och avundsvärt) att man som Carl Hester kan avstå många miljoner på detta vis.

   Det är säkert inte en självklarhet för de flesta, även om det inte behöver handla om dessa summor.

   För det är ju lätt att tycka både det ena och det andra men när någon viftar med en mycket tjock sedelbunt framför ens näsa så kan det bli annat ljud i skällan.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>