Onsdag- vila

Onsdagar är oftast Vickes vilodagar och eftersom jag idag inte hann skritta ut innan det blev mörkt fick han nöja sig med att gå/ stå i hagen.

Någon gång kan väl det räcka som ”motion” men annars vill jag helst att han ska röra lite mer på sig även när han vilar.

Snart kommer det att bli så pass ljust att jag kan återuppta uteridningen på vardagarna- det ser jag fram emot.

Undrar förresten hur era hästar ser ut i hårremmarna nu?

Vicke ser lite trist i pälsen ut tycker jag (jag kallar det skämtsamt ”gammal heltäckningsmatta”) men jag ser att även andra hästar i stallet ser likadana ut liksom mina tidigare hästar gjort denna tiden på året. Lite småskav här och där (av schabrakets kanter mest) men det lär försvinna när den nya pälsen kommer på plats 🙂 !

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sofia M

    Jag och en av stalltjejerna tog en liten ridtur på grusvägarna idag. Solsken och inte allt för blåsigt. Det va riktigt härligt 😀

    Svara
  2. rackemarie

    Fuxens färg blev inte så fin när den blev klippt tyvärr och nu har han fult tygelskav på halsen och halva manen är tunn och avskavd. Suck 🙁

    Svara
    • Birgitta

      Min teori är att det är den tredje klippningen för säsongen som sliter mest men ibland har man inget val såvida man inte vill rida på en björn/ ha en häst som är genomblöt av svett….

      Svara
      • rackemarie

        Och jag som ändå bara klippt honom EN gång denna säsong, i mitten av november dessutom. Det har inte vuxit ut något nämnvärt heller. Hade helst behållt honom oklippt, men det gick bara inte i värmen som var 😉

        Svara
  3. Lena B

    För många år sedan hade jag en skimmel. Denna häst fick lätt skav – av allt… Och allra värst var det i januari fram till nya pälsen var utväxt. Eftersom vi hade samma scenario varje år så kunde jag konstatera att ngt händer med pälsen vid den här tiden på året – den verkar tappa stunsen helt. Jag myntade där i mitt stall utrycket ”Januari-päls” som liksom sa allt… Även om mina senare hästar inte haft samma ”skavproblem” så ser jag samma fenomen, och det slår aldrig fel – i Januari blir de trista i pälsen och har de inte haft några skav innan så dyker de upp nu. Det är som om vinterpälsen har nått sin ”bäst före datum” vid den här tiden;-)

    Svara
    • Birgitta

      Mycket intressanta observationer ang ”januari-päls”- min erfarenhet är exakt densamma fast jag kallar pälsen för gammal heltäckningsmatta 🙂 !

      Alla hästar jag ägt har faktiskt haft mycket fin hårrem, glänsande och utan skav ÄNDA TILL JANUARI!

      Vicke har i och för sig bara lite skav av schabraket, Kreon och Archie fick det bara längst bak i sadelläget men det ser ju trist ut och risken är ju att man till slut, i alla fall med sadeln nöter ända in i skinnet 🙁 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>