Ja, låt barnen vara barn…i alla fall liiite längre!

Läser detta jättebra blogginlägg och nickar instämmande….kanske är jag i skrivande stund ”Birgitta, 78 år” som förfasar sig över ”dagens ungdom”?

Jag har verkligen flera gånger förfasat mig i mitt stilla sinne (eller på bloggen) över hur ”fjortisar” framställer sig själva i sina bloggar och/ eller Facebook tex.

Flickor med brösten upptryckta till hakan, med minimala linnen, med make-up och frisyrer som hade platsat på vilken bordell som helst (ursäkta…)- ja, jag kan inte låta bli att undra var i detta deras föräldrar finns?

För vi har ju redan många gånger kunnat konstatera hur enorm genomslagskraft sociala medier kan ha och vilka personer, som är ute i allt annat än goda och oskyldiga avsikter kan locka till sig.

När JAG var liten kunde man på sin höjd låna morsans högklackade skor och svassa runt i dom lite och känna sig vuxen men idag verkar det nästan accepterat att väldigt unga flickor sminkar sig rejält, färgar håret, använder bh (trots att de inte ens har fått bröst) och stringtrosor….ja, jag vet inte men för mig känns det bara så fel.

Låt barnen vara barn- jag trodde att utseendefixering och bantningshets var sådant som kom när man blev i alla fall liiite äldre men det verkar verkligen inte så.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Det ar hemskt! Och som foralder till en snart 7arig flicka oroar jag mig jattemycket!

    Svara
  2. G

    Det är inte accepterat egentligen, inte i mina neighborhoods i a f men de barnen syns inte eftersom de inte exploaterar sig på bloggar. Tycker det är sorgligt och inte speciellt rättvist mot barnen att föräldrarna uppmuntrar eller ignorerar sånt här. Eller är dörrmattor och låter sina barn bestämma.

    Svara
  3. Sanna

    Jag tycker att det är viktigare att försöka arbeta bort attityderna som dessa barn/ungdomar måste utstå än att håna dem och skratta åt dessa ”korkade fjortisar.” Visst har de valt att se ut och bete sig som de gör, det kan ingen annan klandras för. Men då jag själv arbetar med ”fjortisar” som tex hamnat snett via sexuella övergrepp, droger, alkohol i alltför stor mängd och massvis med andra personliga problem så blir jag rätt beklämd över att de betraktas som kompletta idioter – för tro mig, det är precis vad de själva betraktar sig och sina kroppar som.

    Svara
  4. silverbjälke

    Det du säger stämmer, Och fan vet om det går att ändra på 🙁 Jag har haft en 12årig ponnytjej som inhyrd och hon grät som en 6åring om hon var tvungen att åka till stan osminkad!!??

    som man kanske detta är en usel och motsägelsefull idè men kanske vore det ibland idè att uppfinna en pushdown BH ?

    Svara
    • Birgitta

      Push-down-bh…ha ha ha…

      Ja, det är inte lätt att vara ung och sååå stolt över något som ALLA kvinnor har 🙂 !

      Inom ridningen KANSKE ett försök till ”av-sexualisering” är att i alla fall tränare försöker påverka sina adepters klädsel?

      Minns att vi diskuterade detta på bloggen för ett tag sedan- om man skulle få för sig att rida i linne på träning.

      Minns att någon sa något i stil med att hon inte hade ”fått” göra detta för sin tränare eller i varje fall inte ”vågat” och även om jag nu låter som världens moraltant så är det kanske inte så fel?

      Det finns en tid och plats för allting och kanske kan man lämna de väldigt urringade linnena hemma när man åker till stallet?

      Svara
  5. Madeleine

    Den stora fördelen med stallet är att där går den absoluta majoriteten av flickor/kvinnor osminkade, håret på sniskan av ett svettigt ridpass, smutsiga svarta naglar och träningsbh, som ju oxå kan kallad pushdown.
    Visst finns det snobberi, men det går inte ut på att se sexig ut.
    Och den miljön behövs i vår utseende fixerade värld.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, om det vore så i alla stall så hade det varit bra tycker jag.

      Jag tycker mig dock ha sett andra tendenser på tex stora ridskolor där det hänger stora grupper av flickor- kanske inte alltid FRÄMST för att rida utan ibland används stallet också som en slags fritidsgård. Inget fel i det men grupptrycket kan ibland påverka åt icke önskvärda håll.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>