Lördag- vuxenträns på!

Idag var det dags att inviga ”vuxentränset” på Vicke- i alla fall i min ägo.

Jag vet att hans föregående ryttare red med det ibland men själv har jag inte tyckt att tiden har varit mogen förrän nu.

När jag köpte Vicke kändes han ofta ”för lätt” i handen, kröp ihop och tog inte stöd på bettet så med ett kandar tänker jag att det hade blivit ännu värre och jag såg inte någon anledning att prova.

Nu för tiden kan Vicke ibland rent av bli ganska stark i handen när jag tex rider skolor och kräver att han ska böja och bända sig hit och dit- det är helt ok för min del och jag har inga problem att rida i detta eftersom han tack och lov inte blir framtung utan ”bara” just stark men med detta ökade stöd på bettet så har jag också ansett att det kan vara dags att se vad som händer med kanadar i munnen.

Och det var inga som helst problem vid dagens uteritt- jag travade och galopperade lätt som en plätt 🙂 och inget kändes konstigt.

För övrigt var det riktigt härligt väder med runt 7 (!) plusgrader- turligt nog blev det ett omslag från morgonens otäcka spöregn och kraftiga blåst- det var inte roligt!

bild(23)

Visst tusan är det vår på gång…..

bild(25)

….eller vad säger ni?

En kommentar

  1. G

    Vi (jag) säger nej, för här har det blåst halv storm och vräkt ner tonvis med blötsnö hela dagen. Bajsväder så att säga.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>