Rätt eller fel och tänk innan du skriver!

Läser följande i senaste numret av Ridsport:

En medlem i en ridklubb i Norrbotten har blivit utesluten ur föreningen och fått sin stallplats uppsagd efter ett inlägg på Facebook.

Enligt Piteå-Tidningen ska medlemmen ha blivit arg för att hästen inte släpptes ut under en tävlingshelg och skrivit ut sin ilska på Facebook.

Skriver man vad som helst på sociala medier får det konsekvenser. Det hade gått att komma till oss och förklara i stället för att vända sig till allmänheten och skriva sin sanning säger ordföranden till tidningen.

Medlemmen hade ringt till ordföranden för att be om ursäkt men ville inte möta hela styrelsen.

Då beslutade en enig styrelse att utesluta medlemmen och säga upp stallplatsen.

Enligt ordföranden har styrelsen stöd från Norrbottens Ridsportförbund beträffande uppsägningen av stallplatsen skriver tidningen.

Jaha, vad säger ni kära läsare?

Var det rätt eller fel gjort?

Jag drar mig till minnes en mycket tråkig incident som ni kanske minns från i höstas då en kvinna jag inte kände men vars vänförfrågan jag accepterade i god tro på Facebook kräkte av sig i ett inlägg där efter att jag blivit placerad i en LB med Zack. ”Du borde kommit sist” skrev hon bland annat, givetvis ifrågasättande min placering och där gick hennes klubbs ordförande in och såg till att inlägget dels togs bort och dels skrev en mycket fin ursäkt till mig (som har tävlat frekvent hos klubben i 20 år).

Men i exemplet ovan har man alltså gått ett steg längre och jag kan inte låta bli att undra om detta kanske handlar om en droppe som fått bägaren att rinna över eller ska det räcka med att man EN gång bär sig åt på detta vis?

Vad tycker ni?

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Låter som det nog var ”droppen” i detta fallet. På MCR hade vi oxå nån gång om året dagar då det inte gick att släppa ut. Jägersro hade stortävlingar o nästan alla våra hagar samt vägen ner användes som parkering till allt från hästbussar till husvagnar .. Har FULL förståelse för att det inte släpptes ut då! Jag hade dock turen att kunna låna en kompis gräshage på en anläggning bredvid så min fick en minihelgs vila o bo ute på natten! ( med hennes häst som sällskap) Svårt att sia om just detta fallet men det måste ju ligga nåt mer bakom! I normala fall renderar ju inte EN incident uppsägning utan tex en varning istället..

    Svara
  2. Rie

    Det har stått två gånger om det i PT. Dels när det skrevs om uteslutningen och så då nu.
    Jag tror också att det var droppen. Jag fick för mig att människan inte är så lätt att ha att göra med, men jag kan ju ha uppfattat första artikeln fel.

    Att utesluta någon för en gång låter väl drastiskt (givetvis beroende på vad det hela handlar om).
    Personen ska väl få möjligheten att vidta rättelse innan man tar till hårdsläggan, tycker jag.

    Jag tror också att personen i fråga har bitit sig själv i svansen i och med artikeln. Vem vill hysa in henne efter det där – och riskera att få likadant själv? Hon lär få svårt att få stallplats hädanefter.
    Om hon nu inte har bekanta som vet att hon absolut inte är som det verkar i artiklarna.

    Svara
  3. Linda

    På sätt och vis kan jag tycka det är bra att det man spyr ur sig på sociala mediers år konsekvenser, dock lite hårt att bli utsparkad. Men som ni är inne på kan det ju vara droppen, annars tycker jag att åtminstone en varning absolut varit på plats.

    Man ser ibland bloggare i fjortiskategorin som spyr galla över stall de är inackorderade i och det blir ju enväldigt ensidig vinkel sas.
    Sociala medier är inte rätt forum för denna typ av smutskastning!

    Svara
  4. Anna-Karin Eng

    Man får tänka sig för vad man skriver på FB. Det du inte kan säga rätt ut i ansiktet till någon ska du heller inte skriva här. Då skaffar man en privat dagbok där man skriver för hand som ingen annan kan se och kräker ur sig sin ilska istället. Likaså att klaga på jobbet gör man heller inte här. Jag har ju tystnadsplikt liksom du så jag skriver inget som den delen här. Eller nån annanstans på nätet.

    Svara
    • G

      Håller med. Tycker också att det är ruggigt pinsamt och skämskuddigt med folk som beklagar sig personligt över folk och jobb på facebook. Fel forum och säger mer om personerna som gör det än de det skriver om.

      Svara
  5. Eva i Lux

    Jag vet 3 personer som genom att på FB ha klagat på olika omständigheter i sina diverse stall, nu är på en ”svartlista” bland stallägarna i Luxemburg. De har ett sjå med att hitta stallplatser och får därför stå i ”sunkiga” och icke professionella stall runt om i pereferin. Håller helt med Anna-Karin!

    Svara
  6. LenaL

    Å andra sidan så är man kund!!skulle jag klaga på tex service jag fått av ett företags så lär jag inte bli uppsagt och inte välkommen längre. Utan man blir kontaktad och företag försöker göra en kund nöjd. I hästvärlden verkar andra regler gälla, helt otroligt konstigt tycker jag och inte sunt någonstans. Förtal är något annat, att uttrycka sitt missnöje är väl yttrandefrihet?

    Svara
    • Birgitta

      Fast det är faktiskt samma sak vad gäller arbetsplatser. Du kan inte ”hänga ut” din arbetsplats hur som helst utan att det får konsekvenser (varning, uppsägning).

      Och som du själv skriver så kan ett ”företag försöka göra kunden nöjd” men då tycker jag att den första förutsättningen är att kunden FÖRST vänder sig till företaget- inte basunerar ut sitt missnöje på tex Facebook. Där finns ju också risken att det bara är kundens sanning som kommer fram och ärligt talat är det inte alltid som denna överensstämmer med verkligheten.

      Svara
  7. Åsa T

    Det är stor skillnad att vara kund och att vara anställd. Som anställd ingår det i ditt kontrakt att du ska vara lojal mot din arbetsgivare, du ska såklart ”tycka” men du ska göra det på ditt arbete. Därav kan du få varningar osv när du är illojal. Som kund har du rättigheter. Läser ju varenda dag om folks missnöje med olika företag? Undrar om de ens har rätt att säga upp henne på grund av detta? Om stallet är ett företag? Undrar vad som hänt om hon gått till Konsumentombudsmannen? Jag bara funderar…..

    Svara
    • Birgitta

      Jag har svårt att tro att man som inackorderad kan ”vägra att låta sig sägas upp”?

      Fast inte vet jag…

      Jag skulle oavsett vilket inte vilja stanna kvar i ett stall där jag så tydligt inte var önskvärd.

      Svara
  8. silverbjälke

    låter som massa annat och taskig historik ligger bakom och att detta blev ett legitimt skäl att avsluta. Däremot kanske det finns ett annat perspektiv – hästägaren blev förbannad för att hennes häst inte fick vara ute!

    hur som jäkligt omoget och korkat att ta det via fb och inte med ledningen och ansvariga. Lägger man ut personer, platser, föreningar etc med namn i dålig dager utan att ens talat med dem först får man skylla sig själv om det slår tillbaka även om man hade lite rätt i sak.

    har man efter dialog, försök, skrivelser och möten ändå inte blivit bemött och den andra parten koncekvent fortsatt vara ett ashole så kanske man bör gå ut med det så det kommer fram. ?

    men man ska passa sig noga och man ska ha ”bevis” vittnen och kött på benen, trots allt det så är det ytterst sällan en bra plan för vad har man att vinna på det? gör det saken bättre?

    Svara
    • Birgitta

      Det man framför allt bör tänka på och något jag har tagit upp på bloggen ”tusentals” gånger är hur litet häst-Sverige faktiskt är.

      På någon jäkla vänster känner alla varandra och gör man bort sig på ett ställe riskera man att bli ”körd” på massor av andra.

      Svara
      • Titti

        Var sak har sin plats tycker jag! FB är inte en plats att ta klagomål på anser jag! Som folk ovan skrivit så är nog detta en incident som varit den berömda droppen!! Jag tycker överlag att folk ska tänka på vad dom skriver på olik forum, saker och ting man vräker ur sig får ju faktiskt konsekvenser, även om folk nu inte tror det!!

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>