Lördag- inkräktare

bild(27)

När jag kom till stallet i morse möttes jag av en ny syn- i stallet satt Gullis tillsammans med den där gula katten som jag i vintras ett kort ögonblick förväxlade med honom- 2 gula katter tillsammans med andra ord.

Och inte nog med det- i foderkammaren satt en grå krabat (se bilden ovan)- ännu en ny bekantskap.

Så två ”nya” katter i stallet på en och samma dag- det kan bara betyda en sak, ”mars-katts-beteendet” har tidigarelagts till februari.

Tack och lov höll sig alla katter lugna fast jag är nästan säker på att även de två inkräktarna är hanar- kanske utgör tillgången på torrfoder en lugnande faktor…man kan ju hoppas i alla fall….

Båda nykomlingarna är i alla fall rejäla och välnärda, precis som våra egna tjockisar 🙂 .

bild(28)

Under dagen passade jag på att utforska ett nytt promenadstråk som jag tipsats om- liiite pinsamt att ha bott i Staffanstorp i över 10 år och ha missat Gullåkra mosse där Soya fick sträcka på tassarna i en timme.

Vicke fick också sträcka på sina ”tassar”- honom red jag ut och travade och galopperade i lång och låg, väldigt avlslappnad form.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Åhh.. du låter ju alltid så inspirerande och lugn.. Får jag möjlighet igen efter dotterns ponnytid vill jag oxå hitta en ”tanthäst”att njuta av!

    Svara
    • Birgitta

      Tack! Sedan är nog Vicke ingen tant-häst, därtill är han lite för ”elektrisk” men exakt som JAG vill ha honom 🙂 !

      Rena turen att min goda vän Ann kände till honom sedan tidigare annars hade han aldrig hamnat hos mig och jag undrar vad jag hade köpt i stället? Nåja…inte lönt att spekulera i det- jag är så nöjd med det jag har 🙂 !

      Svara
      • Anonym

        Den grå i trappan ser ut som flickan som bott i ridhuset ett tag. Väldigt kelen och tillgiven mot allt och alla

        Svara
        • Birgitta

          ÄR det en flicka? Är du säker?

          Det är högst sannolikt samma katt som varit i ridhuset några gånger.

          Har ju säkert ett hem någonstans i krokarna eftersom den är tjock och fin och dessutom gick att klappa men jag var säker på att det var en kille (utan att ha kollat- bara mina ”fördomar”).

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>