Prioriteringar

hemnet

Så är jag övertygad om att många som letar hästgård skulle VILJA göra och var därför så förvånad då jag och maken letade gård och det ibland knappt fanns några bilder på själva stallet/ hagar osv.

Visst är boningshus och alla rummen däri jätteviktiga att se men som sagt; är det en häst-gård man är ute efter vill man väl självklart se interiören på stallet med sadelkammare, foderutrymmen osv liksom hagar, eventuell ridbana och annat som har med hästeriet att göra.

Tror att en del mäklare inte alls hade förstått vikten av detta då de i stället kunde publicera en bild, förvisso mycket vacker, på tex en vedkorg, ett enstaka stiligt fönster eller någon annan egentligen tämligen oviktig detalj i huset.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Håller med. Boningshus kan man lättare bygga om än stall o hagar, manege osv för alla regler o förordningar som ska uppfyllas för att få hålla en hästgård. Jag tittar oxå på hur läget ser ut innan jag kollar huset. Mäklarna ger inte alltid den infon man vill ha då de ser boningshuset som prio. Är inte stall/hagar godkända eller kan fås fixade kvittar det hur huset ser ut enl mig. Söker jag hästgård så gör jag det.

    Svara
    • Birgitta

      Ibland är det ju tyvärr också så att hus marknadsförs som ”hästgårdar” trots att man möjligen skulle kunna ha shettisar hemma. En byggnad med jättelågt i tak, världens minsta ”hage”, inga uteridningsmöjligheter…..

      Svara
  2. Anna-Kajsa

    Då vi håller på och säljer en hästgård som verkligen är en hästgård – alla förutsättningar för god hästhållning och träning finns, och stallet är extremt lättskött – såg vi till att välja en mäklare som själv är ryttare. Vi tror att hon har lättare att relatera till köparnas frågor, om inte annat. Jag vet när vi tittade på en ”hästgård” i skåne, som visseerligen hade stall och bra med hagar så kunde mäklaren inte svara på de mest elementära frågor kring hästhålllningen. Brister i gödselhanteringen med mera gjorde att gården var totalt ointressant. När vi (och ytterligare någon spekulant hörde jag) frågade om man kunde rida till det närliggande ridhuset pekade han på ”stora vägen”, som verkligen var rätt stor – och sa att man följde den och tog vänster vid trafikljusen…

    Svara
    • Birgitta

      Jag gjorde samma erfarenhet när vi letade gård.

      En del mäklare kunde verkligen inte ens svara på de mest elementära hästrelaterade frågorna.

      Svara
  3. silverbjälke

    Så sant så sant 🙂 många är de gånger man suttit och nöjesbläddrat på hemnet och sett ”hästgård” bara för att upptäcka att det är en skranglig ekonomibyggnad ”med möjligheter att bygga boxar” och lite gräsmatta eller slyskog som saknar bilder…

    att bygga stall, boxar och göra markarbete för hagar och ridbana är betydligt kostsammare än att renovera huset men ändå är det miljarders foton på ett helt vanligt gammal hus 🙁

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha ha…nu minns jag tillbaka på en hästgård vi var och kollade på.

      Trappan till loftet var så murken (syntes ej) att den gick sönder när jag skulle klättra upp (jag är högst normalviktig) så jag dråsade flera meter ner och landade som tur var hyfsat oskadd på marken nedanför. Men fy tusan vad illa det kunde ha gått….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>