Söndag- ont i ryggen

Åhhh vad skönt det var att få sjunka ner i soffan!

Min rygg värker och jag känner mig ganska ledbruten- tydligen är jag inte 20 längre eller så har dagens aktiviteter tagit ut sin rätt?

Under förmiddagen blev det en långrunda med Soya, Vilja och Åsa i ganska kuperad terräng, därefter åkte jag för att ta in 15-talet hästar från sina hagar och på det följde ett dressyrpass i ridhuset med Vicke.

Allt detta i kombination med att maken och jag har oljat en del av våra trägolv vilket har inneburit kånkande av tunga möbler har nog satt sina spår i ryggen.

Hundarna gick så fint på sin runda, golven blev fina och Vicke gick fint i ridhuset så allt har i alla fall varit FINEMANG idag 🙂 !

Känslan på kandaret var inte lika bra idag som sist, nu blev det lite tomt i handen i traven och Vicke var en aningens svårare att sitta på (han är annars numera som en soffa hi hi) men det är ändå nyanser- jag kan inte minnas när han gick verkligen DÅLIGT så att säga.

Samlingen i galoppen var bättre än någonsin, jag vågade verkligen samla upp honom rejält och det gick- kul!

Idag tänkte jag också ge er ett framridningstips- själv tycker jag inte att det är så roligt att just rida fram eftersom jag för det mesta liksom bara rider runt, runt utan någon press- det är så man SKA starta ridapassen enligt mig (alltså utan press från steg 1).

Men något man kan göra utan att direkt pressa hästen är att trava och galoppera någon meter innanför spåret och kontrollera rakriktningen.

För detta är ju något så grundläggande, eller ska vara det i alla fall att det inte ska vara jobbigt att kontrollera och förhoppningsvis konstatera att ”yes- hästen är som en linjal- tack för det”.

Skulle så inte vara fallet får man så klart jobba med det under passet- det mesta blir ju svårt att utföra korrekt om hästen är som en banan 🙂 .

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>