Veckan som gått

Ja, nu är det vår på allvar tycker jag även om morgnarna fortfarande kan vara ganska kalla.

En dag när jag körde till stallet vid 6-tiden var det till och med en minusgrad men dagstemperaturerna har flera dagar överstigit i alla fall 10 grader och hela helgen har det bara varit sol, sol och ännu mera sol.

Om det inte vore för att Vicke är helklippt gissar jag att jag hade drunknat i långa, otäcka hästhår men nu behöver jag bara skymta lite spår av hans päls under schabraket- det räcker utmärkt för mig!

På tisdag är det dags för återbesök hos veterinären med Vicke och det är nog allt jag har att säga om den saken for now.

De senaste 5 veckorna har varit en sådan känslomässig berg och dal (mest dal)-bana och jag har varit så deppig att jag känner mig helt dränerad på känslor.

Om jag hade fått en krona för varje gång jag har ältat Vickes hälta hade jag tveklöst varit mång-miljonär och jag vet ändå inte vad det var som hände när han blev halt vilket är väldigt frustrerande.

Hade man säkert vetat vad som orsakade hans hälta hade man kanske, i alla fall i teorin, kunnat förhindra att samma sak händer igen.

Jag har i alla fall suttit i sadeln hela veckan och vi har både ridit ut, varit i ridhuset och på vår grus-utebana.

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen; Vicke är väldigt snäll och har inte visat en antydan till att fara i luften eller på annat sätt ”bära sig åt” och det är ju tacksamt efter mina år med Kreon.

Honom fick jag ju för mig att jag skulle bota från hans ”idéer” vad gällde uteridningar sista gången hans sattes igång innan han blev så att säga definitivt halt vilket resulterade i att jag red ut VARJE dag i flera veckor och det kostade på ska ni veta.

Att varje dag ha samma diskussioner trettioelva gånger om att inte stanna och backa och kasta sig hit och dit- blääää…..

Fast de sista gångerna vi red ut så GICK det faktiskt bra bokstavligt men som sagt; det var jobbigt.

Nåja…det är historia nu och lärde mig ändå en del som jag säkert kommer att ha nytta av under resten av mitt ridliv.

För övrigt hoppas jag att ni det fina vädret till trots fortsätter att läsa, kommentera och bidra med inlägg precis som ni gjort i alla år!

En kommentar

  1. Titti

    Håller tummarna för att Vicke blir bra snart. Känner med dig och vet nog hur du känner! Att ha en halt häst är så mentalt slitsamt!!/ Titti

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>