Dagens (träningskostnads)fråga

Och som en liknande fråga den igår:

Om det att träna för er tränare kostade HÄLFTEN av vad ni betalar i dagsläget; skulle ni träna oftare eller inte?

Påverkar kostnaden ert träningsintervall helt eller delvis?

Mig påverkar det absolut; mina träningar kostar 350:– och när jag lät en annan ryttare rida Kreon kostade det ännu mer.

Hade kostnaderna för ovan varit halverade hade jag absolut tränat fler gånger i veckan, säg 2 gånger. Detta under förutsättning att tränaren kunde komma till anläggningen, så som det fungerar idag.

Jag hade NOG inte kört iväg för att träna 2 gånger i veckan lika frekvent men säkert ändå hyfsat regelbundet.

Nu gjorde jag detta med Archie för att jag verkligen tyckte att jag behövde hjälpen på ett annat sätt än vad jag känner med Vicke idag och sådana perioder kan ju så klart uppstå igen.

18 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Jag hade tränat mer även till samma kostnad som nu (375 resp 400 per pass) om tränarna hade kunnat komma oftare (de reser 22 resp 13 mil enkel väg till träningsanläggningen, som ligger 3,5 mil från mig) och definitivt om jag hade kunnat träna hemma, då hade nog träningen till och med fått vara dyrare faktiskt 😀

    Svara
      • JohannaB

        För en tränare en helg i månaden och för den andra 1-2 gånger i månaden, två under vintern när det inte är lika mycket tävlingar (domare) och en under sommaren oftast.
        Så fyra pass i månaden vintertid och tre sommartid (maj till september), jag skulle nog vilja rida med tränare dagligen om jag fick bestämma helt fritt 😉

        Svara
  2. Minstral

    Om min tränare hade kommit hit så absolut, men jag hade inte kört mer än en gång per vecka ändå. Tid är pengar 🙂

    Svara
  3. Prick

    Kanske. Fast inte helt säkert. Betalar idag 400 per träning och tränar 1-2 ggr per vecka. Osäker på om det skulle ge mer eller ge onödigt slitage på hästen.

    Svara
    • Birgitta

      Nu vet jag inte hur/ vad du tränar men GENERELLT tror jag att hästar skulle slitas MINDRE med MER tränarhjälp.

      Det jag tror sliter (bland annat) är när man i sin ensamhet sitter och nöter, gör fel osv utan att någon kan korrigera och stoppa.

      Svara
      • Prick

        Jag använder tränare i hoppning, dressyr och terräng. Rider konditionspass själv. Efter tävling är det oftast jogg som gäller och har det varit ansträngande blir det vila (enbart hage eller en skrittur) andra dagen efter. Likadant efter ett konditionspass som omfattar uppvärmning därefter intervaller med tempo upp till 700 m/min. Vissa tävlingar ligger över två dagar men oftast är det resa dagen innan, då blir det lite lösgörande när man är framme eller lite innan man åker. Rider fälttävlan på enstjärnig nivå, dressyr LA, hoppning 120.
        Två träningar och en tävling alt kondispass och det blir inte många dagar till att peta in ytterligare en träning. Nu har jag ju en häst till att slita på men om man räknar per häst tycker jag det räcker med träningar även om de skulle varit billigare.

        Svara
  4. Anna-Kajsa

    Tid och pengar är ju de saker som begränsar träningen, så självklart skulle jag träna mer om det var billigare och jag dessutom inte behövde köra! En period red jag sex träningar i månaden på samma häst, (till fullpris och med körning till tränaren) det var jättebra! Jag hade nog kunnat tänka mig att klämma in ytterligare några om det hade varit billigare och hemma. Några intensivträningsperioder (typ träningsläger) hade också varit kul att lägga in några gånger om året.

    Svara
  5. Frida

    Ja det hade jag, har en fast tid varje vecka nu och tränar extra dvs 2 ggr/ vecka när ekonomin tillåter och tiden finns. Periodvis har jag tränat 2 ggr varje vecka när jag känt att det behövts. Betalar 300:- Hade det varit ännu mindre hade jag definitivt tränat mer, 2-3 ggr/vecka. Jag kör alltid men är van vid det så tycker inte att det är så mkt jobbigare….

    Svara
  6. jannike

    hade tränat varje vecka åtminstone, när vi är igång kör vi varannan vecka, mer har jag inte råd med just nu. Vill inte träna för ofta för tränare heller för jag vill hinna få kläm på det vi gjort mellan träningarna. Få in känslan.

    Svara
  7. Malin1

    Ja, jag hade då tränat 2 dagar/v (istället för en) och lägga en tredje dag på att försöka få till samma känsla som jag hade under träningarna (vilket kan vara nog så svårt!) Mer tid än så vill jag inte ägna åt dressyrträning på bana/i ridhus; av resterande 4 dagar vill jag spendera 2 i skogen, vika 1 för ”hoppning” (gymnastik på låg höjd) på bana och ha 1 vilodag (inte för att hästen behöver det egentligen, utan för att jag unnar mig en hästfri dag i veckan). Men så är jag bara hobbyryttare – satsar man hårdare så förstår jag att man vill lägga både mer tid och pengar på träning. 🙂

    Svara
  8. Monica

    Tränar varje Onsdag året runt (kör dit) och det är jag nöjd med, vi får alltid en ”läxa” med hem som jag helst också vill hinna jobba med till näst kommande Onsdag. Ibland har vi tränat lite oftare men då har det varit i annat ridhus och på annat ställe framför allt då med unghästarna.

    Svara
  9. Mia

    Kanske, jag prioriterar träning högst på min hästutgiftslista. Tränar idag 2-4 ggr per vecka fördelat på två hästar. Har tränaren på plats så det är väldigt flexibelt med tider vilket gör det möjligt. Hade jag varit tvungen att åka hade det nog bara blivit en gång i veckan.

    Svara
  10. CeciliaL

    Skulle nog trana 1-2 ggr i veckan om jag hade tillgang till tranare pa enkelt satt (inte behova transportera dit, just for narvarande – men pa sikt ar jag helt villig att transportera mig och dotter till tranare en gang i veckan). Trana flera ggr i veckan kanns inte aktuellt for mig just nu, behover litet tid att gora laxan, och rider inte varje dag just f.n. Vore skoj att ha en dressyr och en hopptraning i veckan tycker jag!

    Svara
  11. silverbjälke

    Vi tränar minst 1 gång i veckan för annan tränare oavsett vad, måste liksom 🙁
    men jag kan vända på det och se det ur tränarperspektiv med. vi har ett pris, MEN är det ett gäng som vill träna så har man ett pris man tar för att åka dit. är det 3 grupper med 4 (max 5) i varje får alla betala mindre än om det är 2 grupper med 3 – 4 i varje för man går inte under en viss summa för att åka (i vanliga fall, men självklart finns det undantag) så priset på träning beror ju även till stor del på antal elever.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>