Tisdag- träning

Idag var det nära att Christina-träningen blev inställd IGEN och på grund av för få deltagare men som tur var så räddades vi av en ”inhoppare” i sista stund och jag kunde andas ut.

Nu vill jag verkligen komma igång med träningarna på allvar!

På min begäran koncentrerade vi oss på skolorna efter lite inledande rättvänd och förvänd galopp- skolorna är ju något av en akilleshäl för mig.

Jag har alltid, på alla hästar, haft svårt att ”få till ” dom bra och brukar inte sällan få kritiken ”för rak” på tävling så idag fick jag rida både förvänd sluta, sluta och öppna ganska mycket.

Jag tycker att det är så mycket att hålla reda på i skolorna och det är så lätt att hästen viker sig i halsen, förböjer sig, är för rak, tvärar för lite….ja, listan kan göras lång.

Men med lite övning fick vi till i alla fall hyfsade skolor och det är ju hundra gånger lättare när man har ”något”, dressyrdomare tillika, som står på marken och instruerar en hela tiden.

Vicke kändes fin och spänstade på ganska bra och Christina var överens med mig om att jag måste få honom mer aktiv och kvick- inte ”springig” så klart men inte heller lite så där ”frånkopplad” som han kan bli om jag bara låter honom vara och rider utan tryck.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Hur är du med byten? Jag kan rida skolorna på Vickis så kan du köra bytena på Luzen för det är jag helkass på :O

    Själv är jag själaglad, speglarna levereras i denna veckan 😀 Jippi, snart kan jag SE mina skolor 😀

    Svara
    • Birgitta

      Nja, att LÄRA andras hästar byten skulle jag inte ge mig på. Det är så mycket som kan gå galet som sedan är jättesvårt att reparera (typ om de ofta byter ett halvt efter bak som Décima- det fick vi aldrig bort).

      Speglar is da shit- synd att de inte finns kring utebanan också 🙂 !

      Svara
      • My

        Ja, men när jag sett sådana på utebanor tänker jag att man måste nog torka av dem inför varje pass 🙂 Men det kan det ju vara värt 😀

        Luzen byter helt rent så jag är livrädd att jag ska förstöra något 🙂 Har lovat tränaren att vi i hoppningen bryter av och fattar rätt galopp vid behov i stället för att börja byta.

        Svara
        • Birgitta

          Jag har faktiskt aldrig sett speglar på utebanor annat än på bild.

          Så härligt att din häst redan byter- det är guld värt!

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>