Onsdag- uteritt, annonser och en jäkla massa halm

bild(156)

Inledde dagen med att skritta ut över stubbåkrarna med Vicke och som jag skrev på Facebook så tycker jag att det är ett bra sätt att börja dagen.

Luften är fortfarande behaglig, temperaturen precis lagom och framför allt så slipper man insekterna.

Och med bromsar vinande runt öronen och en häst som blir jättestörd och vill både ruska på sig och springa ifrån dom tycker i alla fall jag att en uteritt kan förvandlas från trevlig och avspänd till bara allmänt jobbig med detta inslag =nej tack om jag kan välja.

Jag är ju ingen älskare av uteritter som det är så när jag väl rider ut vill jag att det ska ske i en positiv och harmonisk anda- inte stressat och irriterat.

Efter en timmes vandrande där vi också passade på att klättra lite på en av de få ställena där man kan göra detta kring vår anläggning, dock bara så länge det är stubbåker var vi tillbaka i stallet och Vicke kunde ägna resten av dagen åt att slappa.

Själv tog jag itu med en sak som jag har funderat på länge; jag satte in diverse annonser på en köp och sälj-sida på Facebook.

Jag har bland annat en miljon bett och kandarstänger sedan Décima-tiden (hennes mun var ett kapitel för sig och i desperation köpte jag på mig alla möjliga bett i den naiva tron att detta skulle lösa hennes tungproblem vilket de alltså inte gjorde).

Så nu får vi se om min bettsamling kan reduceras lite- jag gillar egentligen inte att ha en massa saker liggande som jag inte använder men vill ju så klart inte heller slänga bett som dock kostat en del en gång i tiden.

bild(157)

Idag var det också dags att ta in småbalshalm till vårt stall- det andra stallet på anläggningen strör med storbalar och dessa togs in redan för någon vecka sedan.

bild(158)

Som vanligt har vi fått in jättefin halm- på de 5 åren jag har stått i detta stall tror jag inte att jag har hittat 5 balar med dålig halm vilket jag tycker är ett bra betyg.

Efter 4 timmar och ca 800 balar valde vi att avsluta för dagen- imorgon fortsätter vi  med nya tag.

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Sidan heter ”Begagnade hästsaker i Skåne”.

      Jag har bjudit in dig som medlem- du ska bara bli godkänd av admin.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>