Annat än svarta stövlar?

För några år sedan skulle jag inte kunna tänka mig att ha annat än svarta stövlar men idag har jag tänkt om och hade inte tackat nej till tex något av dessa par i brunt.

Dock har jag för närvarande 3 par svarta stövlar varav 2 i utomordentligt skick så att köpa ett 4:e par för tusentals kronor ”bara” för att det är snyggt kommer jag inte att göra.

Men brunt läder är verkligen snyggt!

Jag har ju ett brunt rundsytt Hööksträns som bara blir snyggare och snyggare och även de 3-4 senaste sadlarna har varit bruna.

När jag köpte min första häst och långt därefter kunde jag inte tänka mig något annat än svart läder men idag känner jag precis tvärtom; jag vill absolut INTE ha svart.

Är ni kvar i det svarta träsket eller har ni också tänkt om?

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hedwiginnan

    Jag väntar på ett par bruna denirostövlar sen i mitten av juni. Har köpt en brun frack också. Tycker det är supersnyggt!

    Svara
  2. Carina

    Jag har svart rundsytt kandar och brun sadel. Har nog alltid gillad brunt läder mest. 🙂

    Svara
  3. Sofie

    Jag har svart läder på hästen, bruna Cavallo-stövlar till träning och svarta till tävling! 🙂 Har både brun och marinblå hjälm, marinblåa på tävling.

    Svara
  4. Dressyrtant

    Jag var både brun och blingmotståndare. Nu har jag bling överallt. Brun sadel och brunt träns och kandar. Vill ha bruna stövlar som matchar och även kavaj men har inte råd med allt på en gång.

    Svara
  5. Minstral

    Jag kan tycka det är snyggt med brunt träns och brun sadel, men för mig går bruna ridstövlar fetbort, tycker det är fult och ser billigt ut. Jag tycker svart läder är snyggast, har nog mycket med att göra att när jag växte upp så hade alla ridskolehästarna brunt medan privathästarna hade till största delen svart. Känns lite lyxigare med svart fast jag vet att det inte är så. Jag kan ju inte svära på att jag inte kommer ändra mig, men jag tror inte det faktiskt.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag har också för mig att det mesta var i brunt läder när jag började rida på ridskola och att svart var liksom finare/ lyxigare. Så jag köpte allt i svart när jag köpte den första hästen 🙂 .

      Sedan är det givetvis skillnad på kvalité och kvalité- det finns säkert brunt läder som ser gräsligt ut men jag kan lova att min sadel tex…den skulle man kunna ha i bokhyllan som en prydnad ha ha.

      Skämt å sido men just mitt träns och sadel brukar folk påpeka är väldigt snygga och jag kan bara instämma.

      Att jag någonsin skulle tycka rundsydda träns är snygga trodde jag aldrig- jag tyckte tvärtom att de var FULA så man ska aldrig säga aldrig Minstral 🙂 !

      Svara
      • Minstral

        Absolut är det så att det är skillnad i kvalitet, det finns ju både brunt och svart läder som ser billigt ut och då ser faktiskt oftare det svartare ännu billigare ut. Jag tycker det finns jättesnygga bruna sadlar och träns (alltid lite svårt att hitta samma nyans dock) men bruna ridstövlar har jag aldrig sett några som jag tycker är snygga faktiskt, tycker de ser billiga och fula ut tyvärr. Jag tror absolut att jag kan ändra mig men kanske inte med dressyrutrustningen som jag tycker är snyggast klassiskt svart. Men jag är lite sugen på en brun hoppsadel med tillhörande träns 😉

        Svara
  6. jannike

    Tycker att brunt läder är skitsnyggt, men kommer inte köpa det då det är så himla svårt att matcha med rätt nyans, så av lathet har jag svart läder. Lättare att bara köpa ett pannband löst m.m

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>