Måndag- ny krubba

Oj, vilket omväxlande väder vi har haft idag; regn och solsken har verkligen avlöst varandra i en aldrig sinande ström skulle man kunna säga lite ordvitsigt.

Eftersom Vicke har en baksko som sitter väl löst (hovslagaren kommer på onsdag) valde jag att inte utmana ödet och ge mig ut på de regntunga stubbåkrarna och ärligt talat ville jag inte heller riskera att få ett skyfall över mig så det blev inget skrittrunda på dagens vilodag utan det fick räcka med hagvistelsen som ”motion”.

När jag kom till stallet efter jobbet möttes jag av fina nya krubbor i hela stallet och även om jag var fullt nöjd med de gamla så är det, om inte annat SÄKRARE att fodra i dessa eftersom man ju slipper gå in till hästarna.

bild(1)

Fin va?

bild(2)

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. silverbjälke

    Kul, bekvämt. väldigt underlättande. Klämde mig som fan i en sån en gång, kan bli bökigt om man har en häst som är sådär rabiat ivrig vid utfodring. ok, dags att scrolla ned och se vad du haft för dig sista tiden, Jag har vart lite off och upptagen så nu ska jag uppdatera mig på vad som händer.

    Svara
    • Birgitta

      Jo, de rabiata hästarna är aldrig roliga att fodra men på detta vis är man i alla fall på ”behörigt avstånd” från både tänder och ben 🙂 !

      Svara
  2. Anna

    Ser ut att vara likadana som vi har. Väldigt smidigt att bara lyfta ur krubban och ta ut för rengöring.

    Svara
  3. Nina B

    Oj, har ni varit tvungna att öppna alla boxdörrar för att ge kraftfoder förut?
    Vi har också den där modellen i stallet.
    Kan tipsa om att när någon häst våldskliat sig så mycket på den att krubban hamnat på sniskan är en välriktad karatespark, helst med träskor 😉 enklaste sättet att få loss den på. 😉
    Det är väl enda nackdelen jag märkt av.
    Det är ju praktiskt att kunna fälla ut dem och inte ha dem inne i boxen annat än vid fodring, men ibland är man ju inte kvar i stallet tills alla hästar ätit upp.

    Svara
    • Birgitta

      Man ska betänka att ”mitt” stall är ett väldigt gammalt sådant, otroligt fint tycker jag men utan alla de ”moderniteter” som man idag kan finna i nybyggda diton. Stallhyran är ju därefter och jag har absolut inte haft ont av att gå in och fodra 7 hästar från boxen.
      Men givetvis är detta ÄNNU smidigare och jag har inte ens tänkt på att man faktiskt kan ha krubborna utfällda när hästarna har ätit klart för att tex undvika att det bajsas i dom (vilket inte ens händer en gång om året i vårt lilla stall).
      Vi har ju ett större stall på anläggningen som bara är några år gammalt och där sattes dessa krubbor in redan från början.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>