Tisdag- fin häst

Trots att vår utebana stod under vatten igår hade den i eftermiddag återhämtat sig lika fantastiskt som den brukar- men vad hjälpte det; det blåste något fruktansvärt och jag insåg att jag inte skulle höra ett ljud av Christinas instruktioner om vi inte flyttade in i ridhuset.

Sagt och gjort och det blev ett jättebra pass som både jag och Christina var mycket nöjda med.

Jag gissar att Vicke kanske kommer att känna av lite träningsvärk imorgon- han fick jobba en hel del i samlad galopp- ungefär så som i förra veckan när vi tränade på egen hand.

Jag red på en liten fyrkant och försökte samla galoppen så mycket jag kunde och få markerade hörn där Vicke verkligen skulle sätta sig och detta tog han väldigt bra.

Detta samlingsarbete kommer också att förbättra de enkla bytena vilket jag märkte av lite redan idag.

Det blev även skänkelvikningar som Christina tyckte såg mycket bättre ut än vad hon är van att se dom- det måste vara alla skolor jag jobbat med som har förbättrat skänkelvikningarna för jag har då inte tränat på dom sen innan Vicke blev skadad.

Skolor och lite tempoväxlingar i trav hanns också med innan passet var slut och det är roligt att Christina ser stor skillnad i Vickes utveckling sedan jag köpte honom så något rätt gör vi ju 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>