Torsdag- liten comeback

Efter några dagar då både jag och andra undrat ”är det slut nu” syftandes på sommaren med dess behagliga väder kändes det idag som att årstiden visade oss att ”nej, jag har inte gett mig av….ÄN”.

Men oj vad mörkt det är när jag stiger upp (05.00) och det lär inte ändra sig till det ljusare…inte på många månader i alla fall.

Än så länge är det i alla fall ljust klockan 6 så jag kunde rida obehindrat på utebanan.

Jag ”körde” de sedvanliga övningarna där fokus låg på skolor, förvänd och mycket samlad rättvänd galopp.

Jag tycker mig känna en ökad styrka hos Vicke; han känns mer mellan hand och skänkel och fäller inte bara in huvudet med släppt rygg.

Så det är bara att ”mala på” så här tror jag.

På eftermiddagen blev det bara ett kort stallbesök för att borsta av honom, smörja hovarna, ta bort några bajshögar ur boxen och fixa några småsaker.

På tal om att smörja hovarna blev Vicke skodd igår och jag vet inte om det är Cornucrescinet, årstiden, allt möjligt eller ingenting alls men hovarna såg verkligen ut att vara i behov av ett hovslagarbesök trots att det bara var 4½ vecka sedan han blev skodd sist.

Förhoppningsvis kommer Vickes obefintliga trakter att växa över tid- det ska bli mycket intressant att se hur hovarna ser ut om säg ½ år.

Frågade ganska nyligen en landslagsveterinär vad HAN ansåg om kilskor och han varnade för att även de, liksom kilsulor, kunde hämma trakt-tillväxten, i alla fall enligt hans erfarenhet.

Vi hann inte utreda frågan till fullo men än så länge vet jag inga bättre alternativ än aluminiumskorna så vi fortsätter med dessa så får vi se.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. silverbjälke

    Jag har faktiskt ingen som helst erfarenhet av att det skulle hämma trakttillväxten, inte gynna den heller ifs. Bara att man bör vara observant på ”överrullningen” och beroende på hur hög kil och hästens vanliga rörelse överväga tåriktning och tänka på om det ser ut som att kilen ändrar benställningen eller rörelsen högre upp på nåt skumt sätt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>