Fredag- det gäller att passa på

HURRA, NU ÄR DET FREDAG!

Även idag blev det morgonridning och som rubriken säger passade jag på att än en gång utnyttja stubbåkrarna- deras antal börjar redan krympa då vissa plöjts upp de senaste dagarna.

Jag började med att ”skritta fram” ordentligt för att därefter klättra i en av de få backar vi har kring anläggningen- denna backe ligger tyvärr på en åker = kan användas en mycket begränsad tid om året.

Efter klättringen blev det ytterligare lite skritt på plant underlag och sedan brände jag iväg i full galopp ha ha ha.

Nej, skämt å sido- den första av 4 galoppintervaller med skrittpauser emellan skulle nog snarare få betraktaren att undra ”varför rider hon i samlad galopp över stubben” men för varje heat så tyckte jag att vi fick upp farten mer och mer så att vi nog avslutade i i vart fall ökad galopp även om det för dressyr-Birgitta kändes som att vi var redo för Jägersros startboxar och en kraftmätning med fullbloden där he he.

Nåja….galopperat fick vi och sedan var det bara till att skritta hem på en inte alls uttröttad häst vilket inte var meningen heller.

Snabbt av med utrustningen och ut i hagen med morgonhöet och sedan hopp in i bilen för att köra till jobbet.

bild(1)

Min klätterbacke

bild(2)

Och min galoppbana

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Ha ha.
    Som när jag hoppade lite (vilket händer extremt sällan) och min kompis filmade lite, jag tyckte att hästen blev jättetaggad och att det kändes som att det gick i en rasande fart mot hindret.
    Fast när jag sen såg filmen såg det ut som slowmotion =) He hrm,

    Svara
    • Birgitta

      Hi hi…så var det ibland när jag tävlade i hoppning också- jag tyckte att jag flög fram medan folk satt och smackade på läktaren 🙂 !

      Svara
  2. Isabella (ryttarlivet.com)

    Det låter fantastiskt härligt! Vore kul att se en film 🙂 Ett litet minne jag fick fram nu var när min kille körde enduro och bad mig följa med och filma när han hoppade över gupp. Och där fanns gupp, ingen fråga om det. Men där blev inga hopp! Som max lämnade han ca 5 cm mellan hjul och backe men förtjust skrek han ”FICK DU MED HOPPET??! SHIT ALLTSÅ!!” hahahaha 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>