Tips på bra benskydd

Ovan ser ni Protectors damasker med ludd i något konstmaterial- kostar runt 200 kronor paret.

Jag kan varmt rekommendera dom av flera anledningar:

snygga

billiga

mycket lätta att ta av och på

kan tvättas i maskin

10 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      De säljs av ganska många affärer över nätet- jag har precis beställt en ny uppsättning via Skara Hästsport.

      Men om du googlar på Protector benskydd får du fram flera andra affärer som också säljer dom.

      Svara
  1. G

    Ser riktigt bra ut, jag måste köpa nya bakbensskydd. Hur är dessa i storlek och har du märkt nåt dåligt med luddskydd? Antagligen inte eftersom du rekommenderar dom men har läst att det finns risk för grus och skav innanför när det är just ludd.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tror att de är normala i storlekarna.

      Till Vicke large till frambenen och extra large till bakbenen men så har han långa ben. Till en normal-stor häst hade jag tagit medium fram och large bak.

      Jag har aldrig haft hästar som egentligen ”behöver” skydd, dvs som stryker sig så jag kan mycket väl låta bli att använda dessa, tex om det är väldigt lerigt ute.

      Men om man rider på ”normala” underlag har jag aldrig upplevt att hästarna har fått skav av skydden, inte av sådana här i alla fall men däremot en enda gång av senskydd i hårdplast utan ludd.

      Svara
      • G

        Tack, ska nog kolla upp dom. Får bli ridbaneskydd isf, kanske inte så praktiska på skogsturerna. Har häst modell mindre (arab/varmblod) så frågan är om jag kan ha medium bak. Får testa.

        Svara
  2. Stina

    För att återkoppla till kommentaren ovan: Man bör vara riktigt noga med att rengöra dessa för att det gärna kryper in smuts och grus som ligger och skaver., gömt i luddet Har själv ett par av dessa och de är ju smidiga att använda men har sett fula skav och annat på andra hästar.

    Bara lite input 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Där ser man. Själv är jag jätteslarvig med att borsta insidan av skydden- jag tvättar dom i maskin när jag tycker att de börjar se för anskrämliga ut men annars gör jag inget.

      Kanske räddas jag av att jag aldrig använder dom när det är lerigt?

      Svara
      • G

        Åh va drygt det är när sidan buggar, svarade men fick felmeddelande när jag skickade. Det händer titt som tätt här faktiskt, kan det vara nåt knas med sidan eller är det min dator tro?
        Tack för inputen Stina, det stämmer med vad jag hört. Kan säkert bero på att du inte rider med dom i lera, Birgitta. Jag får borsta extra noga och ha andra vid uteritterna. Måste ändå ha nåt extrapar. Svårt att hitta lika bra passform som de hon har (som håller på att ramla isär).

        Svara
  3. G

    Nu hände det igen och jag hade skrivit svaret men utan att kopiera:

    ”Det ante mig, får komma ihåg att kopiera texten innan jag trycker skicka…”

    Ironi 😀

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>