Ska vi avskaffa polishästarna?

Ja, efter helgens sammandrabbningar och tumult i Malmö måste jag ställa rubrikens fråga.

Jag läser om demonstranter som på olika sätt har försökt att skada polishästarna, det talas om ballonger fyllda med ammoniak- extremt frätande som man kastat mot dessa stackars djur.

Och med det djurskydd som vi har, eller FÖRSÖKER ha i Sverige idag måste man väl ändå i alla fall ställa frågan om det är rätt att utsätta oskyldiga djur för dessa galningar som verkar gå till mer och mer extrema åtgärder för att hävda sin sak?

Samhället hårdnar och personligen tycker jag absolut inte att vi stillatigande ska titta på utan att agera men frågan är om det är med hjälp av just polishästar som en del av agerandet ska ske?

Jag har ju dagligen varit omgiven av dessa djur under mer än 20 års tid eftersom ”min” ridskola är granne med Malmös polisrytteri och vi till och med delade stall under en herrans massa år så jag vet hur noga hästarna sköts på alla sätt och vis.

Med vad hjälper det mot huliganer och andra dårar som ger sig på hästarna?

Jag undrar om det inte är stora mått TUR och inte bara skicklighet som gjort att vi HITTILLS inte fått läsa om riktigt allvariga skador på hästarna eller till och med dödsfall men kanske är det bara en tidsfråga?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Polisinsatser där djuren så markant riskeras att skadas borde inte vara tillåtet! Det är det ju faktiskt inte i några andra sammanhang.

    Svara
  2. Titti

    Det förefaller som att användandet av polishästar inte fungerar längre. Jag har hört att polishästarna har, eller som det kanske numera är, hade, en lugnande inverkan på större folkgrupper. Förr backade folk av när hästarna kom vilket gjorde att man upplevde att situationer av detta slag lugnade ner sig. Numera backar man tydligen inte av längre då hästarna kommer. Tvärtom finns det i stället teorier om hur man ska kunna oskadliggöra hästarna eller rent ut av skada dom. Riskeras hästarnas hälsa så ska dom givetvis inte användas längre.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>