Bra kvalité?

För en tid sedan köpte jag ungefär ganska samtidigt ett par John Whitaker-ridbyxor för runt tusenlappen och ett par snarlika byxor i Ullared för ungefär en tredjedel av detta pris.

Båda ridbyxorna är mörkblå, helskodda och har använts och tvättats ungefär lika mycket.

När jag nu betraktar byxorna kan jag konstatera att båda slitits för ögat exakt lika mycket- skinnet i baken och vid knäna är ”sandpapprigt” och känns tunnare än då byxorna köptes.

Att Gekås-byxorna för runt 300 spänn ser ut och känns på detta vis kan jag tycka är helt ok- jag har trots allt använt dom en hel del och priset var ju minst sagt modest.

Att däremot JW-byxorna genomgått samma slitage kan jag inte tycka är lika OK med tanke på priset.

Nog borde tyget hålla lite bättre än som om jag suttit över en gammal trästock i stället för i min supermjuka Equipe-sadel, eller?

Nåja…det är som det är och jag kan bara än en gång konstatera att man inte alltid får det man tror att man betalar för- billigt kan hålla i en evighet och dyrt kan slitas fort, typ.

Dagens fråga till er är om ni har exempel på hästsaker ni köpt där ni verkligen varit nöjda med kvalité och hållbarhet, oavsett pris? Vad har det handlat om för utrustning?

Själv vill jag nog framhålla mitt ena schabrak från Mias som kostade mellan 500 och 600 kronor om jag minns rätt.

Schabraket (vitt så klart) har använts till både träning och tävling och tvättats massor av gånger men är fortfarande i utmärkt skick, bara lite slitet precis under sadelgjorden. Passformen har inte ändrats en millimeter vilket jag i princip inte upplevt med några andra schabrak, billiga såväl som dyra, som framför allt brukar krympa så att man till slut får använda dom på hoppsadeln i stället.

Så Mias är en favorit- absolut!

Men nu vill jag veta era erfarenheter om saker ni köpt!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Spontant kommer jag att tänka på min North 99-jacka/tröja, vad man nu ska kalla den för, som jag köpte för två år sedan. Den ser ut som en stickad tröja med dragkedja fram, men den är fodrad med någon slags softshell-material som gör den vindtät, och att den tål rätt mycket regn. Jag var inne på Filippas ridsport i Falköping i ett helt annat ärende och såg den hänga på halva priset-stället. Jag nöp och klämde, och tog den på mig – sen såg jag prislappen. Den kostade över 1000 kr trots att det var halva priset. Men jag kände ju att jag inte ville ta den av mig! Den fick följa med hem, och första hösten använde jag den till jobbet (snygg är den ju verkligen!). Till vintern började jag använda den och rida i – den är väldigt smidig för att vara så varm, och den andas riktigt bra. Helt enkelt ett favoritplagg! Även när det gäller skor har jag märkesskor av kvalitet i stallet – Ariat och Blundstone. Jag har även ett par skor som liknar Ariat-kängorna, men kostade mycket mindre, ca 300 mot närmare 2000 – och det är jättestor skillnad.

    Svara
  2. Prick

    Har inga särkilda märken som jag favoriserar men tror nog att Pikeurbyxorna håller en viss standard, mina MH-jackor verkar också hålla bra fast jag har också nån gammal Hööks-jacka av okänt märke som har hållt bra. Skor slits i mängder, använder mkt Jacson och MH. Shortchaps går det också ett antal per år, tycker de ofta går sönder i sömmarna mer än slits ut. Snyggare m skinn men eftersom man ofta blir lerig och lortig är det praktiskt att kunna slänga dem i maskinen också, har några av varje, inget favoritmärke.
    Vad gäller schabrak fanns en tid när jag endast hade Hansbo som jag tyckte var sååå bra (60 grader tvätt och så kunde man köra dem i torktumlaren) men det var länge sedan och numer är schabrakhögen av varierande och okända märken.
    Sammantaget är jag nog rätt märkeslös 😉

    Svara
  3. Anna

    Är också super nöjd med mina Mia schabrak, oavsett om schabraken är vita eller i annan färg håller det sig lika fina tvätt efter tvätt.
    Mina rambo täcken är också klara favoriter. Kostar mycket när man köper men sen håller täckena länge. Ett stort plus är deras liner system, underlättar mycket när man ska tvätta.

    Svara
  4. Sofie

    Mina Cavallo Piaffe Plus är mina favoriter! Har två par, ett par bruna och ett par svarta och båda ser lika fina ut efter tre år! Dragkedjorna är fortfarande som nya och lädret är bara att torka av så ser det också ut som nytt igen.

    Svara
  5. My

    Är grymt impad av ett Ullaredstäcke jag köpte till P när jag köpte honom, det håller fortfarande emot väta! Har alltid haft täcke under och därför inte tvättat det, så antar att det bidrar till vattenmotståndståligheten 🙂 Det är svart så utsidans smuts får sitta kvar år efter år (det är inte så farligt eftersom han inte är så rullig av sig).

    Har ett par jodpursskor från Horze med stålhätta som är riktigt bra, de är jag grymt nöjda med. Annars har jag haft graningeskor vintertid, brukar också vara väldigt bra och hållbara.

    De flesta jackor är jag besviken på, de blir fula och tråkiga eftersom man vill tvätta dem ofta 🙁

    Svara
  6. Nina B

    Tja, jag brukar ju säga att enda felet med Ullareds ridbyxor är att de håller så länge att man hinner ledsna på dem. 😉
    Jag har aldrig haft några helskodda från dem, men de äldsta tygskodda tror jag ta mig tusan hade tio år på nacken när jag slängde dem nu i höst! 😮
    Då hade det börjat krypa ut ”gummitrådar” i grenen, men annars var de inte speciellt slitna!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>