Dåligt skötta hemsidor

Något som jag tycker är vanligt med hästbloggar är att ägaren av bloggen går ut väldigt hårt och skriver massor av inlägg initialt för att därefter låta bloggen dö ut mer och mer allt eftersom månaderna går tills den är helt begravd.

I sak kanske inte så konstigt; från början har man kanske en massa uppslag men när man avhandlat dessa så tar det liksom stopp och man tycker inte att man har något mer att skriva om. Eller så tappar man intresset av andra anledningar.

Detta tycker jag som sagt inte så är förvånande men vad jag finner långt konstigare är att de som har någon form av häst-VERKSAMHET och en hemsida kring detta ibland sköter den så dåligt.

Jag vet inte hur många hemsidor jag varit inne på och insett att dessa inte har uppdaterats på ”år och dar” och det är både tråkigt, missvisande och känns lite oseriöst.

Det kan handla om hästar man har till salu via hemsidan där en del ”objekt” bytt ägare sedan MÅNADER tillbaka-en vän berättade just om en häst vars nya ägare såg sin häst på säljarens hemsida i typ ett halvår.

Varför man inte tar bort sålda hästar kan man ju undra- är det ren slöhet eller vill man locka köpare under falska förespeglingar, dvs ”tja…just DEN hästen är såld men vi har flera andra du kan titta på”.

Själv hade jag bara tyckt att det var irriterande om folk ringde på varor jag HAFT till salu men som sagt- det finns kanske en ”baktanke”?

På andra hemsidor är uppgifter om priser för vad det nu kan handla om inaktuella eftersom sidan inte uppdaterats på flera år (!) eller så saknas de mest allmänna uppgifter som jag kan tycka borde finnas på en hemsida.

Nu vet jag ju inte hur många potentiella kunder man förlorar genom att kanske inte ens HA en hemsida eller att ha en dito som är extremt dåligt uppdaterad men helt klart finns det en stor förbättringspotential som jag ser det- eller vad tycker ni?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. G

    Jag tror det beror på ointresse för tekniken och att man inte förstår hur viktig en bra hemsida är idag.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, och de som driver hästverksamheter har ju oftast också jobb med hästarna så att det räcker och blir över. Men det är synd.

      Svara
  2. Madeleine

    Igår letade jag på nätet efter Pikeurs ridbyxor. Hittade en sida som dessutom hade rejäl rea på hur många byxor som helst.
    Efter en halvtimmas funderande och skrollande bestämde jag mig för två par.
    Klart dom inte fanns, ringde dit.
    Jo, vi har till ordinarie pris!
    Stenfräckt att stjäla min tid på falska förespeglingar.

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Jag tror att en anledning är att man ber någon i bekantskapskretsen göra hemsidan, eller så köper man tjänsten. Sen har man inte kunskapen eller tycker det är besvärligt att göra ändringar, och då skjuts det upp och blir inte av. I de fallen kan en välskött Facebooksida vara ett bättre alternativ.

    Svara
  4. CeciliaL

    Haller med! Min hast ar fortfarande till salu pa stuteriets hemsida, trots att jag kopte honom i juni 2012 och trots upprepade patryckningar fran uppfodaren som ar en lantbrukare med smaskalig hastuppfodning vid sidan om. Hon ar irriterad pa det, men stuteriet som har hingsten har val inte kompetens att fixa med sin webbsida, for den ser inte ut att ha andrat sig ett dugg sen dess. Jag tror absolut att det ar dels tiden och dels pengarna – ska saker andras sa ar det manga som inte kan sjalva och darmed maste de hitta pengarna for att betala for att nagon annan ska fixa, om det ska bli gjort (gratisjobb far man ju tyvarr inte nar man vill ha det och behover det). Haller absolut med om att en bra FB sida som man sjalv skoter ordentligt ar mkt battre an en dod webbplats.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>