Måndag- 145

Idag känns det som att hösten kom till mina trakter.

Det är vanligtvis runt runt 15 grader när jag kör till stallet- idag var det 10 och hela dagen har det varit ganska blåsigt och ”ruggigt”.

Jag hann dock skritta ut i hyfsat fint väder på morgonen och det kändes som en bra start på dagen att komma till jobbet där vår nyinstiftade ”måndags-frukost” väntade (en kollega köper in och dukar upp detta varje måndag).

På eftermiddagen blev det bara en snabbvisit i stallet och stallägaren och jag passade då på att mäta ”lille” Sam.

Sötnosen har ju som jag har nämnt tidigare varit stor sedan födseln och idag mätte han 145 cm visade mätkäppen 🙂  !

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Jag gillar din blogg, och det är den enda jag följer.
    Men nu får du allt sticka ut hakan och skaka om i grytan.
    Det är det som är din charm!

    Svara
    • Birgitta

      Jodå, jag har mycket åsikter om mycket men efter så många års bloggande kan det vara svårt att dagligen hitta på ”provocerande” inlägg att avhandla.

      Sedan tycker jag inte att man ska provocera bara för provocerandets skull så att säga och inte heller göra folk ledsna i onödan.

      Hade DET varit mitt mål kunde jag skrivit ytterligare 10 inlägg om dagen då jag ofta ser och hör sådant som förundrar och/eller irriterar mig eller får mig att undra om folk är kloka….(och andra tänker kanske detsamma om MIN hästhållning).

      Överutfodring, täckesnarkomani, bristande motionering av den egna hästen är exempel på ovan och har avhandlats många gånger men det finns en miljon andra saker att störa sig på om man vill det.

      Har du förslag på ”gryt-omskakade” ämnen får du gärna framföra dessa 🙂 !

      Svara
  2. CeciliaL

    Helt underbart somrigt väder har, trot det var 24 grader, fast det känns ändå att det är höstvärme snarare än sommarvärme. Long may it last!! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      I söndags sa de på nyheterna (och visade bilder) att det hade snöat i Kiruna! Stackars satar säger jag- snö i september?!?!

      Är så lycklig för varje varm dag av så många anledningar.

      Och som husägare klagar man verkligen inte på typ obefintliga uppvärmningskostnader.

      Minns en skräckvinter då vi fick en räkning på runt 6000:- för en månads uppvärmning.

      Svara
  3. Dressyrtant

    I mitt nya stall är det blandat med folk men alla tränar och några tävlar. Så vill jag ha det. Jag har stått i stall där jag var den enda som red mellan december till mars! Det var svårt att hålla uppe motivationen då.
    I somras på kollot var det tomt på folk och jag hade en hel anläggning för mig själv nästan. Då saknade jag träningskompisar.
    Mitt nya drömstall är valt med omsorg. Jag vill inte ha en massa dressyrkärringar som tycker ha sig rätt att kommentera allt. Inga ungdomar som tjoar i stallet eller hoppmänniskor som har Kingsland saker i högar överallt, för att generalisera och vara gnällig kärring själv. Nu är det ett blandat gäng från western, travare, hoppmänniskor till dressyrmänniskor. Alla med samma inställning: att peppa varandra. Jätteskönt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>