Lördag- klipp, klipp, klipp

Fortsatt fin ridhuskänsla även idag- jag börjar verkligen bli bortskämd av min fina men också lätt irriterande häst.

Tack och lov är det sällan jag blir just irriterad på Vicke men att han ska bete sig som om halmbalarna i ridhuset ska äta upp honom om han passerar för nära- VARJE gång vi är i ridhuset, ja det är onekligen irriterande.

Att bli arg hjälper inte utan man får bara rida så bestämt man kan med skänklarna väl om hästen och så går det över efter 3, 10 eller 30 varv……

Annars har dagen bestått av en hel del puts och städning av allehanda slag och som rubriken säger; mycket klippning.

Först klippte jag gräsmattorna och därmed också alla löv som låg på dessa- otroligt mycket smidigare än att kratta får jag säga och detta ska bli höstens strategi tänker jag; gräsklippning av löv 🙂 .

Tillbaka till stallet på eftermiddagen borstade jag Messy i allmänhet och hennes rasta-svans i synnerhet och hon är väl nu gissningsvis den enda 1-åringen i Sverige med glansspray i svansen 🙂 ?

Jag försökte även jämna till manen som jag ju friserade igår men fick informera hennes ägare att om hon har planer på att delta i någon skönhetstävling med Messy den närmaste tiden får hon nog avanmäla sig 🙂 !

Messy tillhör tyvärr de djur son har man som skulle räcka till 2 hästar till och den ligger liksom i lager på lager som man nog måste rycka rejält för att få snygg, inte klippa med en sax som jag har gjort.

Jsg passade också på att testa vad Messy ansåg om att bli sprutad med glansspray på kroppen som ju kan vara väldigt skräckfyllt för en del sjåpiga hästar men om detta hade hon ingen åsikt- det kändes som att hon inte ens märkte det.

När Lill-Loppan var färdigfriserad var det Vickes tur och honom helklippte jag utan några diskussioner alls.

Han är otroligt snäll och det tog bara en timme att bli av med all päls som i ärlighetens namn inte var så där mega-tjock men dock tillräcklig för att han ska svettas och se ”ful” ut- som om han har gått upp 50 kilo över hela kroppen 🙂 .

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hedwiginnan

  Jag helklippte Heddan idag också. Så himla skönt! Hon måste ha nån isbjörn inkorsad för jäklar vad hon sätter päls snabbt. Nu är hon fräsch o fin men tippar att jag måste klippa om några veckor igen.

  Svara
  • Birgitta

   Vickes fd ägare varnade mig för hans björngener- han är ju så smäcker att man annars hade kunnat tro att han inte sätter så mycket päls.

   Och än var det inte så farligt men första klippningen innebär ju alltid att man får klippa om efter en månad- pälsen är ju långt ifrån färdigsatt än.

   Därför klippte jag tex hela sadelläget vilket jag inte gör sedan.

   Jag behövde inte heller klippa hela huvudet men minns att han förra vintern fick helt galet mycket päls där som jag fick ta bort med en mindre klippmaskin.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>