Tisdag- fortsatt fin

Idag var vårt ridhus en aaaaningens för djupharvat för att jag tex skulle våga rida på ett sådant underlag dagligen men samtidigt passar lite djupare underlag Vicke mycket bättre än mer stumma dito.

Han behöver lite att ”gripa tag i” och jag hade sååå fin känsla idag även om vi tog det lite lugnare på träningen med mer skrittarbete (ryggningar och bakdelsvändningar) för att inte överanstränga kroppen i allmänhet och benen i synnerhet (Vickes kropp och ben alltså….inte mina kroppsdelar hi hi).

Annars blev det fortsatt träning av skolorna, bland annat så som de ska ridas i MSV B:2-programmet, en del enkla byten från både rättvänd och förvänd galopp och så avslutade vi med att visa upp en väldigt fin trav på volten.

Idag sa Christina att det syns att Vicke blir starkare och starkare för varje träning och även om man kan tycka att det självklart ska vara på detta viset så är det inte mindre glädjande att det faktiskt syns så tydligt- inte bara känns av den partiska ägaren 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hedwiginnan

  Tränar du skolor i skritt? Har för mig att du skrev någon gång att bla öppnor var svårt? Efter att jag började träna skolorna mycket i skritt så har det blivit mycket bättre även i trav och galopp. 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Det är slutorna vi har svårare för och så har det varit med Archie och Kreon också så gissningsvis är det JAG som har svårt för rörelsen, i alla fall lika mycket som hästarna 🙂 .

   Och ja, vi tränar dom även i skritt då det känns lättare att verkligen känna var/ hur benen går/ rör sig då. Vicke vill tex gärna sätta över mig på motsatt sida i sadeln i den ena slutan och det gör det ju inte lättare att utföra rörelsen precis.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>