Torsdag- duktiga hästar

Vissa dagar är det extra roligt med hästar- idag var en sådan dag!

Vicke kändes jättefin under morgonens dressyrpass i ridhuset- han var lösgjord och ”med” även om formen kanske inte höll tävlingsklass hela tiden- men det behöver den verkligen inte göra heller på hemmaplan.

Det blev skänkelvikningar, skolor, enkla byten, ryggningar och tempoväxlingar och det mesta kändes väldigt bra- högerslutorna undantagna.

De är onekligen vår akilleshäl; Vicke är för rak, vill inte flytta sig tillräckligt för vänster skänkel och gör allt för att skjuta över mig åt vänster.

Jag tänker att X med sina ”30 meter långa ben” ska få klämma lite på djuret nästa träning- det kan nog hjälpa.

Men sammantaget gjorde träningen min dag och lika glad var jag efter att ha pysslat med Messy efter jobbet.

Henne longerade jag (i grimma) i ridhuset- detta har vi inte gjort sedan i våras (och då två gånger om jag minns rätt) men den röda flickan gick som om hon inte gjort annat 🙂 .

Inte en antydan till att stanna, vända eller byta gångart (jag lät henne bara trava) så efter kanske 3 minuter i vardera varvet nöjde jag mig- mycket belåten.

Jag har hela tiden haft höga förväntningar på denna, för sin ålder, väldigt kloka häst och det vore otroligt roligt om jag fick rätt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>