Visa banan på hög nivå?

En sak som slagit mig är att det inte är helt ovanligt att man vid lite större tävlingar (på högre nivå) tillåter ridning på tävlingsbanan dagen innan tävling.

Man (jag) kan ju undra VARFÖR?

Borde inte hästarna var mer och mer ”fostrade” och tävlingsvana ju högre upp i klasserna de kommer?

För i lätta klasser har jag nog bara varit med om en enda tävling i år som tillåtit ridning på banan dagen innan.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lib

    Hahahaha … Och jag som läste visa banan (frukten!!!) på hög nivå. Jag tänkte genast oj det här verkar spännande 😀 detta kan bara vara ett tecken på att jag varit borta för länge från sporten …

    Svara
  2. Anonym

    För en del hästar gäller äldre lika med lugnare. Medan många ryttare på högre nivå kan intyga att andra blir mer nerviga med ökad styrka, energi och krav på kvickhet och reaktion. Man vill ha nerv och får det i fler sammanhang än de man vill. Högre klasser kräver också betydligt mer av hästarna och större insatser av ryttarna så väl ridmässigt som ekonomiskt. Finns alltså all anledning att nationella meetings ger ekipagen möjlighet att beträda banan innan start.

    Svara
    • Nina B

      Här uppe får man rida på tävlingsbanan kvällen innan på alla meeting, oavsett nivå!
      Många har långt att åka och kommer dagen före och att inte kunna röra ordentligt på hästen efter resan vore ju inte så bra.

      Svara
      • Birgitta

        Det är ju trevligt för er 🙂 !

        Men det finns ju andra sätt att röra på en häst än att beträda just tävlingsbanan så DET köper jag inte som argument.

        Svara
  3. Linda

    Vi har i stortsett alltid möjlighet att rida på tävlingsbanan innan tävlingarna börjar. Ofta även under luncher, kvällar och pauser – förutsatt att det inte ska byggas en trailbana vill säga.

    Nästan så det blir ramaskri ifall man inte får rida på tävlingsbanan faktiskt. Väldigt bra att man kan gå in och skola sin häst på tävlingsbanan innan start liksom.

    http://Www.hanssonlinda.blogspot.com

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>