Fredag- deppig

Morgonen började på sämsta möjliga vis- Soya fick ett EP-anfall och som vanligt kände både maken och jag den sedvanliga maktlösheten, ledsnad över vårt och Soyas öde och så klart smyger sig också frågan om framtiden på.

Hur länge får vi ha Soya hos oss, kommer anfallen till slut att komma ”för ofta” och när kommer vi att tycka att det är för ofta? När är det inte längre försvarbart att låta Soya leva med denna sjukdom och hur kommer min man att överleva om vi fattar beslutet om avlivning?

Ja, dessa frågor har snurrat i min skalle av och till i över ett år och det är inga avundsvärda tankar ska ni veta.

Så efter en ganska nedstämd dag kunde jag i alla fall glädja mig åt en fin uteritt med Vicke och att Soya faktiskt var helt som vanligt när jag kom hem (än så länge kvicknar hon till mycket snabbt, inom en timme i alla fall medan vissa hundar är påverkade i dagar).

Ja, livet med djur….

8 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Just att den är så oförutsägbar är det värsta- allt mellan 2 anfall på en vecka till anfall med 4 månaders mellanrum.

   Hade man i alla fall vetat på ett ungefär NÄR ett anfall skulle komma….

   Svara
 1. Madeleine

  Det går ju att medicinera människor bra.
  Jag förstår inte varför det behöver vara svårare att hitta rätt medicin dos till hundar?
  Jag förstår verkligen din ångest:(

  Svara
  • Birgitta

   Kanske EN förklaring är att det är för att djur saknar talförmåga och inte lan berätta hur de upplever medicinen? För den hjälper bra på vissa, lite på andra och inte alls på övriga.

   Svara
 2. Jeanette

  Då jag levde med en ”epilpsihund” gick han på en kombination av fenemal och ictorevil (tror jag de hette). Tyvärr var vi tvungna att höja dosen successivt (naturligtvis i samråd m ansvarig veterinär) men det kunde ge honom några anfallsfria månader och oss en glad, pigg och alert hund. Hade också en överenskommelse med vår veterinär att hon skulle säga ifrån när det var dags att ge upp, på så sätt tror jag att man inte håller fast vid ngt som ”kunde” vara ok utan han fick somna in när hans liv skulle riskera att bli ovärdigt. Lider med er

  Svara
  • Birgitta

   Vi har också höjt dosen några gånger och närmar oss maxdos. Tyvärr kan en för hög dos trigga anfall (har jag läst) så man famlar lite i blindo.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>