Här har tiden stått stilla

Ibland när jag åker och tävlar på lördagarna lyssnar jag på ”ring så spelar vi” på radion.

Och jag fascineras över tävlingsdelen av programmet där man tex kan vinna en KARTBOK?!?!

Tänk att det fortfarande finns massor av människor som vill tävla om en så modest gåva- i tider då miljonbelopp lottas ut till höger och vänster!

Minns att jag för många år sedan såg någon snutt av Bingolotto på tv och där kunde folk nästan visa besvikelse och otacksamhet om de inte fick någon av de allra högsta vinsterna men i radio går det alltså bra med en kartbok 🙂 !

Vem TITTAR för övrigt i kartböcker numera????

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. CeciliaL

  Bara om det är en med vägkartor i! Det är ju användbart fortfarande, när färddatorn trilskas.

  Svara
 2. Görel

  Jag älskar att titta på kartor! Att se hur orter ligger i förhållande till andra vad som finns emellan vägarna. Det finns så mycket information i kartor. 😀 Dessutom tycker jag att GPS är för veklingar. 😉

  Svara
 3. Emilia

  Håller inte med, tycker det är jättekul att folk faktiskt uppskattar det lilla. Klart man personligen kanske föredrar en miljon framför en kartbok, men som sagt: det lilla har också sin charm! Typ som att säga att om du inte köper ett speedat fullblod kan du lika gärna skita i att rida. ”Tänk att folk fortfarande rider på kallblod, haha!” Ja… En del gillar traditioner, vanor och mys!

  Svara
  • Birgitta

   Jag vet inte om vi missförstår varandra men JAG har inga problem med att folk uppskattar ”det lilla”. Jag blev bara så förvånad att det fortfarande är så populärt med just tävlingen i detta radioprogram eftersom min erfarenhet är att folk oftast ”vill ha mer”.

   Svara
   • Anna-Kajsa

    Fast priserna är väl inte och har aldrig varit grejen med programmet – det handlar väl mer om att få komma fram och kanske också om att få önska musik. Du vet ”jag har talat med Hasse Tellemar”

    Svara
    • Birgitta

     Jo, och det är väl också lite anmärkningsvärt i dessa tider; att få önska en låt 🙂 (tycker jag i alla fall)- nu när man kan hitta och spela all musik via Spotify o dyl så himla lätt.

     Det är tveklöst en generationsfråga för ingen under 20 ringer någonsin dit.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>