Lördag- puts och tvätt och en släpfråga

I morse kände jag mig väldigt hurtig och effektiv- när klockan var 9 hade jag redan hunnit med ett fint dressyrpass i ridhuset, mockat, putsat min utrustning, fixat med Vickes foder och allt möjligt småfix i stallet och cyklat en halvtimme med Soya.

Temperaturen har idag varit mer ”normal” för årstiden, bara några få plusgrader, men med ökad kyla följer ibland soligt och vackert väder- så även idag.

När jag kom tillbaka till stallet på eftermiddagen såg jag att en annan hästägare var i full färd med att tvätta av sitt släp invändigt och eftersom resultatet var så himla bra blev jag inspirerad att göra detsamma.

Mitt släp fick sig ju en utvändig tvagning för några veckor sedan men då tog jag aldrig insidan vilket behövdes- det såg jag idag.

Har man nästan alltid ensilage i hönät och använder transporten i snitt 1-2 gånger i veckan blir det skitigt och gödseln gör ju också sitt till så klart.

Men håller man efter innerväggarna går det snabbt att torka av och få tillbaka de vita väggarna, det vet jag ju även om jag varit lite slarvig den senaste tiden.

Dagens tvätt blev en liten reminder till mig själv att skärpa mig!

Hur ofta tvättar ni era släp förresten?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Nääää, jag är dålig på det. Typ aldrig. Men sopar noga ur det efter varje användning iaf.

    Svara
  2. Nina B

    En gång per år, men har alltid rejält med spån i och åker inte så ofta, under tävlingssäsongen kanske var tredje helg.
    Under den frostfria säsongen mockar jag direkt efter användning och sopar ihop det torra spånet i en hög så att golvet får torka om det blivit blött.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>