Söndag- sluttävlat

Jaha, då var årets sista tävling avklarad och jag kan inte påstå att jag kommer att sakna att tävla vintertid.

Vädret visade sig, om inte från sin värsta sida, för det kan väl alltid vara värre, så i alla fall så långt ifrån epitetet ”behagligt” som man kan komma.

Rejäl blåst som gjorde att det kändes som många minusgrader och kylan gick verkligen genom märg och ben. Huuuu som jag frös!!!!

Idag red jag MSV C:2 och MSV B:2 och varför jag vågade mig på den sistnämnda klassen kan man ju fråga sig fullt berättigat eftersom vi inte gjort några lysande rundor i MSV C.

Men jag ville passa på att ”känna” på denna nivån innan vinterträningen, dels för att få bekräftat vari våra svagheter ligger och dels för att jag besökte denna tävlingsplats så sent som för 14 dagar sedan= liten risk för ”gloende”.

Och just tittigheten var HELT (!!!) borta så alla brister under programmen kan jag verkligen inte skylla på det i alla fall.

Nej, största akilleshälen är fortfarande formen (dippande, bakom hand)- jag måste få upp och FRAM näsan bättre.

Procenten blev blygsamma 60.1 och 56.6 och berodde i den första klassen dels mycket på ovan nämnda form men också lite onödiga småmissar som att Vicke drog sig typ 1 meter från medellinjen vid uppridningen och stannade till mitt i en bakdelsvändning- tyvärr lyckades jag inte korrigera varken det ena eller det andra tillräckligt.

Annars tyckte jag att hela MSV B:2- programmet flöt på förvånansvärt  bra med tanke på att jag brukar behöva några gånger på mig att liksom rida in mig på det, ett mycket dåligt byte (betyg 3) och ett avbrott till trav från ökad till samlad trav (betyg 4) var väl det ”värsta”.

Glädjande nog fick vi 6:or på vänsterslutan i båda klasserna så det går ju framåt om än med myrsteg 🙂 !

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Det är ju inte helt fel att testa av inför träningsperioden – dels vet man (ännu mer) vad man har att jobba med, dels har man något att jämföra med när nästa säsong sätter igång. Bra jobbat!

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det är ju fördelen med dressyr kontra hoppning- att enstaka gånger rida en lite svårare klass skadar knappast hästen som det tveklöst hade kunnat göra om man går in och hopptävlar höjder man inte har befäst på träning.

      Svara
  2. JohannaB

    Din sida krånglar väldeliga med kommentarerna….

    Provar igen:

    Vad kul!
    Inget gloende och debut i MsvB! 🙂

    Men nu blir man ju nyfiken på vad du kommit fram till också 🙂
    Vad är era styrkor och svagheter?
    Vad ska ni utveckla i vinter? (utvecklingsområden)
    Och hur planerar du utveckla dem?

    Svara
    • Birgitta

      Jag ska skriva om detta i separat inlägg enligt ditt önskemål men jag tycker nog att jag har tjatat ganska mycket om våra brister så det är givetvis dom jag ska fokusera på. Men som sagt: mer detaljerad info kommer i veckan 🙂 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>