Dagens (klädes)fråga

Idag tänkte jag att vi skulle diskutera hur vi klär oss när vi är hemma eller för att förtydliga frågan: om ni kommer hem från arbetet; fortsätter ni att gå i samma kläder som ni hade på er på jobbet eller byter ni om?

En sidofråga är om ni byter om från stallkläder innan ni sätter er i soffan?

Själv känner jag mig jätteobekväm om jag går i annat än ”mysbyxor” hemma; jeans, kjol, klänning är helt uteslutet och även om jag skulle VILJA (fast det vill jag inte) sätta mig i soffan i ridbyxor skulle jag inte få det för maken som tycker att häst luktar blä.

Nu tillbringar jag den största tiden i hemmet halv-liggandes i soffan så det är väl delvis därför det skulle kännas konstigt att ha klänning på sig, både kjol och klänning är plagg som jag inte känner mig bekväm att varken ligga ner i eller utföra några städ/ trädgårdssysslor i.

Och jeans har jag hört är det som sliter absolut mest på tygsoffor men jag tycker själv också att det är mycket obekvämare än jogging/mysbyxor.

Men hur gör ni?

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. Prick

  Så sällan jag bara är hemma. Antingen på jobbet iförd jeans och en tröja eller i stallet ridklädd eller jeans och en tröja (andra jeans annan tröja). Möjligtvis hemma och äter i en paus men då sitter kläderna kvar så att säga. När jag kommer hem på kvällen är det duschen som gäller sedan oftast kudden.

  Svara
 2. Prick

  Hm när jag läser mitt inlägg verkar det som om jag har ett ganska tråkigt liv men jag lovar, jag njuter varje dag. November, som alla klagat på har jag inte alla tyckt illa om, det har varit en härlig månad bland alla andra.

  Svara
 3. JohannaB

  Jag har arbetskläder så jag byter direkt om till hemma-kläder, oftast mjuka byxor (joggingbyxor etc) och t-shirt och en fleecetröja över. De är inte helt stallbefriade, jag tar in och släpper ut hästarna i dem (men hanterar ju knappt hästarna då, ger kraftfoder och slänger på hästen ett täcke och sen leder jag dem 6 meter genom stallet och släpper ut dem genom dörren 😉 så de blir inte särskilt hästiga). Däremot byter jag till ridkläder när jag ska rida/borsta/mocka etc.
  Även ridkläderna har jag förresten ”hemma” och ”arbets”-kläder av, älskar äldre kläder som blivit sköna och mjuka och har t ex ett par manchester EuroStar-ridbyxor som nog är 20 år gamla som är världens skönaste men inte är de vackra längre 😉

  Svara
 4. Dressyrtant

  I mitt nya fina stall har vi ett varmt omklädningsrum så numera byter jag om där efter jobbet och innan jag åker hem. Väl hemma åker myskläderna på.

  Svara
 5. Birgitta

  Själv byter jag om på jobbet- vår sadelkammare är lite för kylig för detta.

  Vad gäller ridkläder har jag förresten samma när jag tränar för tränare eller rider ensam i ottan.

  Jag vill känna mig snyggt klädd oavsett och skulle aldrig rida i tex joggingbyxor och/ eller en sjavig tröja.

  Har oftast 2 par ridbyxor jag alternerar mellan och en handfull fleecetröjor eller dylikt.

  Om jag rider ut kan termobyxorna behållas på men aldrig i ridhuset.

  Svara
 6. Anna-Kajsa

  Med hästarna hemma blir det ju inte vattentäta skott mellan olika kläder – men tre huvudgrupper – jobbkläder – hemmakläder – ridkläder. På morgnarna matas och släpps hästarna ut i jobbkläder – men med stövlar och stalljacka. Hemmakläderna kan vara mjukisbyxor, men oftare ”arbetsjeans” eller liknande. Hemmakläder kan jag absolut mocka i, men inte jobbkläder. Sen är jag väldigt glad över att vi har ett stall med så bra luft att det inte luktar särskilt mycket där.

  Svara
 7. Linda

  Aldrig i hästkläder hemma. Däremot kan hemmakläderna få komma med till hästarna för att ge dom mat. Ids inte byta om varje gång jag är dit, det blir minst två tre gånger om dan, men när jag ska göra nått mer än bara ge hö så byter jag om.

  Svara
 8. Michelle Petersson

  I skolan går jag oftast med jeans men händer även att jag har mjukisar. Hemma vill jag helst ha mysiga och bekväma kläder, skitsamma hur det ser ut. Och de kläder jag haft ute i stallet tar jag av mig innan jag går in helt 😀

  Kram

  Svara
 9. LenaB

  Kjol/klänning på jobbet, jeans hemma o ridbyxor i stallet. Har överdragskläder i stallet att dra på om jag kommer dit utan stallkläder. Inga stallkläder i soffan, hade inte uppskattats hemma alls;-)

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>