Dagens (samvets)fråga

godis

Observera att nedanstående scenario är hämtat från min egen vardag, detta hände härom dagen 🙁 !!!!

Du är och handlar i en mataffär och tänker köpa lösgodis.

Medan du står och väljer bland sorterna kommer en äldre man fram, stoppar ner handen i en av plastbehållarna,  tar en godisbit och stoppar i munnen samtidigt som han säger något i stil med ”mmm….nu ska vi prova det här”.

Vad gör du?

* Ingenting för du finner dig inte.

* Klöks och tänker att du aldrig ska köpa lösgodis igen.

* Tänker ”smart gubbe” och gör som han.

* Säger till butikspersonalen.

* Frågar gubben i arga ordalag vad han sysslar med.

* Annat- vad?

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. LenaB

  Antingen 1, ”gör inget för jag finner mig inte”. Eller 5, ”frågar vad han sysslar med”. Det beror nog på humöret för dagen tänker jag;-). Troligtvis tänker jag också”…jag ska aldrig handla lösgodis igen” för det brukar jag tänka varje gång jag ser ngn som rotar i det, men det hjälper ju inte för jag glömmer snart bort det igen;-)

  Svara
  • Anna-Kajsa

   Jag hade nog inte heller funnit mig… Tycker rätt ofta att man ser föräldrar som låter sina (små) barn plocka godis själv, känns inte heller helt fräscht. Jag handlar rätt ofta lösgodis i specialaffär, där det står en person och har koll på godiset hela tiden. Det kostar ett par kronor mer per hekto, och det är det verkligen värt tycker jag!

   Svara
   • Birgitta

    Barn har jag sett kladda bland löagodiset ibland och hur äckligt det än är har jag en annan förståelse om en 3-åring gör det än om en vuxen gör samma sak.

    Men den låga placeringen för vissa godiskärl borde inte få förekomma- det hade stoppat en del småbarn i alla fall.

    Svara
    • Ellen

     Socker är ett så otroligt bra konserveringsmedel så egentligen behöver man inte alls oroa sig för bakterietillväxt.

     Svara
     • Birgitta

      Fast det är inte skäl nog för mig för att inte tycka att det är både äckligt och oförskämt att rent ut sagt STJÄLA godis ur en affär.

 2. Anna

  Jag har sagt till en vuxen en gång. Trodde han skulle svimma när jag högt och tydligt sa ”om du nu tvunget ska sno godis kan du väl åtminstone använda skopan ”.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>