14 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda

  Det har ingen betydelse hästen får vila när den behöver. Om det infaller på en dag när jag jobbat massor så är det skönt förstås och ibland måste dom vila bara för att jag jobbar massor tex 8-22.

  Svara
 2. CeciliaL

  Vardag, for da har jag sa mycket annat att gora, pa helgerna har jag mkt mer tid att rida.

  Svara
 3. LenaB

  Det är lite olika beroende på hur min egen vardag/helg ser ut och vad hästen gjort. En dag i veckan blir det vila, dvs enbart avsutten promenad.

  Svara
 4. Angelica

  Jobbar skift, så har inte helger på samma sätt som du menar, men lägger helst vilodagar när jag jobbar och ändå har mer att göra. Fast oftast håller jag koll på hur vädret ska vara och planerar lite utefter det ^^ då kan man vila när det är skitväder med gott samvete!

  Svara
 5. Prick

  Det brukar bli en dag då hästen behöver vila eller då jag har något viktigare att göra som tar hela dagen. Det kan vara en vardag eller helgdag. Tror det är lika vanligt bägge typer av dagar.

  Svara
 6. Frida

  Numera är jag ju ledig på helgerna så då undviker jag vila, då har jag ju tiden att rida. Annars är jag sådan att jag inte planerar in vilodagar, de har en tendens att dyka upp ändå. Mkt plugg, extrajobb som man måste ta osv.

  Svara
 7. Jessika

  Vilodagarna blir de dagar jag absolut inte hinner, vilket oftast brukar bli någon vardag då det är mycket att göra i skolan samt att jag ska arbeta på kvällen.

  Svara
 8. Minstral

  Undviker gärna planerade vilodagar då oplanerade brukar komma som ett brev på posten ändå, men om det blir så att jag rider hela veckan blir det ofta vilodag på fredagen. På lördagarna tränar jag och då vill jag inte lägga in vila på söndagen utan passar på att rida ut om vädret tillåter då. Nu när det dessutom är mörkt om kvällarna vill jag rida ut på söndagen då det är den enda möjliga dagen.

  Svara
 9. Birgitta

  Onsdagarna brukar bli Vickes vilodagar- dels passar det bäst i ”ridschemat” och dels har jag mer att göra på vardagarna än på helgerna.

  Som någon annan skrev vill jag gärna passa på att rida ut på helgerna, i alla fall nu när jag pga mörker inte kan göra det på vardagarna.

  Svara
 10. Madeleine

  Jag arbetar oregelbunden tid, så vilan för min häst får bli när jag har långa pass. men jag tycker det är optimalt med en dags vila per vecka. Ibland får det bli två dagar i sträck på kanske en 10 dagars period.
  Men på de sista två månaderna när vädret var urjävligt, har jag ridit hästen för att han måste hållas igång. Min egen motivation och glädje att rida har varit mkt låg.
  Trots att min häst alltid är mkt arbetsvillig, usch vilket dåligt samvete jag får för min egoism.

  Svara
 11. Blomman

  Jag lägger helst vilodagar på en vardag, på helgen har jag mer tid att rida, vardagarna är mera tidspressade av allt annat i livet.
  Min häst vilar helt en vardag i veckan.

  Svara
 12. Emelie

  Jag har ju en ung ponny så han vilar 2-3 dagar/vecka. Brukar försöka lägga dem på vardagar, speciellt nu när det är vinter, så jag kan utnyttja helgerna och ljuset maximalt.

  Har alltid planerade vilodagar, men planerar också det mesta i mitt liv runt träningsschemat.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>