Dagens (foto)fråga

Om det fanns möjlighet för er att få köpa bilder tagna när ni tävlar (hoppning eller dressyr) skulle ni då vara intresserade eller har detta spelat ut sin roll nu när det finns en kamera (om inte annat i telefonerna) i var mans hand?

Har ni någon uppfattning om vad ni skulle vara villiga att betala för en bra bild i säg A4-format?

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Nina B

  På de flesta regionala tävlingar jag varit på har det funnits en Equipe-ansluten fotograf.
  Minns dock inte vad dessa tog om man ville köpa en bild och jag har för mig att det gick att köpa både papperskopior och högupplöst digital bild.

  Svara
 2. Åsa T

  jag har köpt några bilder som tagits på lokala tävlingar. Jag har svårt att tro att man med vanlig mobilkamera kan ta så fina bilder, iallafall på hoppande ekipage. 🙂 Jag är jätteglad för de bilderna även om de flesta tävlingarna, om inte alla faktiskt dessutom finns på film. 🙂

  Svara
 3. CeciliaL

  Koper nastan alltid bilden fran de tavlingar jag gor. Kvaliten pa proffsbilder ar overlagsen de man kan knappa med en kamera, och jag tycker det ar jattekul att ha. Pa distansritter far man oftast 2-3 bilder, beroende pa langden pa ritten forstas (fotografen brukar sitta pa ett och samma stalle) men ibland kan det vara mera. Minns nar jag gjorde en ritt vid Windsor Castle och fick en hel sekvens av bilder da jag galopperade forbi, det var kul att se! Tycker de ar dyra, betalar val mellan £5-£9 styck. Ibland finns det nagot pakepris eller att man kan kopa digitala bilder online och betala litet mindre an for upptryckta bilder som kommer med posten.

  Svara
 4. Prick

  Jag har betalt mellan 2-400 tror jag. Riktigt bra kvalitet både på bild och tryck. Det går säkert att få betala mer eller mindre, beror väl på pappersstorleken antar jag. För digitala bilder kanske runt 50 med låg upplösning. Brukar räcka bra till facebook tex.

  Svara
 5. Anna-Kajsa

  Tyvärr blir det inte många kronor över till fotografen på priser under 200 kr. Det handlar inte bara om att knäppa en bild där och då, utan efterarbetet hemma tar längre tid än man tror. Sen är ju en del av priset moms, och på det som fotografen till sist kan plocka ut i lön ska det betalas skatt och sociala avgifter på. Dessutom tar Equipe rätt mycket i provision. Jag höll på med detta under en period för ett antal år sedan – dock inte genom Equipe – och dagslönen blev inte särskilt hög. Det gäller förstås att hitta en balans mellan pris och efterfrågan, för ju fler bilder man säljer under en dag, desto lägre pris kan man ju ta. Men det var jätteroligt när folk sa att de uppskattade fina bilder man tagit!

  Svara
  • CeciliaL

   Om bilden kostade £20 skulle jag dra mig for att kopa… Tycker redan att £9 ar dyrt. £5-£7 kanns lagom. Na, jag forstar att fotograferna inte tjanar varst mycket med sadana priser, fast i just Endurance GB kravs ingen avgift av fotografen utan vi ser det som att de gor oss en tjanst och de flesta ryttare vill da stotta fotografen (sa h*n kommer tillbaka nasta gang!) genom att se till att kopa atminstone ett foto.

   Svara
 6. Jennifer

  Oh ja, det är ju stor kvalitetsskillnad på bilderna en duktig fotograf tagit mot sina egna bilder. Blir väl inte att man köper från varenda tävling om den möjligheten fanns, men lite då och då i alla fall. Betalade senast 350 spänn för 7 bilder i hyfsad storlek (1600px bredd) och en förstoring (4000 px) alla i digitalt format. Just denna gång lekte min häst rodeo halva programmet så vart inte jättemånga bilder att välja bland. 🙂 Tycker det var ett bra pris men kan säkert tänka mig att betala liiiite mer om det är riktigt bra bilder och plånboken tillåter.

  Svara
 7. Line

  Jag har ofta önskat att det fanns fotografer ute även på lokala tävlingar på lägre nivå (finns inte så ofta här nere), när jag bodde i England så kunde man köpa bilder på vilken tävling som helst i princip. Tror jag skulle pröjsa upp till 200 kr för en bra bild i A5-format.

  Svara
  • Birgitta

   Jag hade också gärna köpt bra bilder. Tyvärr gör jag ofta konstiga miner på bild, sitter ”konstigt” osv:) .

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>