Torsdag- en ”ny” tränare och en kort film

Idag var det äntligen dags- för min första träning för X!

Jag har ju anlitat denne man som ”beridare” i några år och med utmärkta resultat men fick för ett tag sedan idén att fråga honom hur han trodde att vi kunde ”optimera” hans kunskap; genom att han fortsatte att rida Vicke, genom att jag red för honom eller en mix av båda.

Och mig hade det faktiskt kvittat vad svaret hade blivit; jag hade rättat mig efter vilket som men X tyckte att mixen nog kan vara det bästa så det ska vi köra på ett tag nu.

Det jag främst ville ha hjälp med idag är de för…nnade slutorna som inte tycks förbättras en millimeter på tävling; jag får betyget 5 vad jag än gör känns det som.

Och jag framlade teorin för X att jag kanske gör något ”tankefel” eller rider ”galet” så att hästen inte KAN göra bra slutor för någonstans måste ju skon klämma.

Och efter dagens träning får jag nog säga att jag fick en aha-upplevelse!

X ville att jag skulle rida Vicke myyyyycket mer ”på bakbenen” än vad jag vanligtvis gör; jag försöker snarare…tja…nästan ”jaga iväg” honom för att inte tappa fart i rörelsen vilket enligt X bara gör att hästen hamnar på bogarna.

Och även om den samling som X tyckte att jag skulle ha kändes lite för långsam så var helhetsintrycket ändå mycket bättre än vanligt och det är nog så här jag måste träna- bygga styrka ur ett något för långsamt tempo hellre än att jaga utan samling.

Otroligt nog hade jag en filmare med mig men med en I-phone blir det inte så kvalitativa filmer som ni vet.

En minuts slutor kan ni få se i alla fall om ni vill: här!

Och här är passet slut.

Tanken är att jag och X ska rida varannan gång men jag aviserade redan idag att jag vill rida nästa gång också ha ha ha!

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Vänd på kameran! Jag blir tokig på myrhästar som springer in i bildväggen hela tiden 😀

  Svara
   • Birgitta

    Nej, det filmade såg inte alls långsamt ut.

    Tyvärr glömde min medföljare att filma förrän jag påminde henne och då var det typ 10 minuter kvar av passet.

    När hon följde med till Jeanna glömde hon att filma helt- det har vi roligt åt än. (I ärlighetens namn bad jag henne då att filma men hon hörde nog bara att hon skulle hålla telefonen åt mig 🙂 🙂 🙂 ).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>