Lördag- obefogat nöjd?

Idag var jag åter och tävlade hos Dagstorportens ryttarförening, det var ju där vi årsdebuterade i slutet av januari.

Tävlingsplatsen är verkligen fin och faller tack och lov Vicke i smaken- jag kan inte påstå att han glodde på något under de 2 klasserna han var inne på banan.

Jag red LA:3 och MSV C:1 och vi landade på runt blygsamma  62 % i båda klasserna och var låååångt ifrån placering.

Mot bakgrund av detta låter det kanske konstigt att jag var nöjd med båda klasserna för oaktat procenten så tycker JAG att det går framåt med mycket- även om det inte syns i resultatlistorna.

Som sagt förekom inget gloende idag och bara det är ju ”halleluja”. Dessutom var formen bättre och min ”allmänna känsla” likaså.

Jag red inte lika avvaktande i galoppen, livrädd för att få omslag och traven kändes stundtals, framför allt på framridningen riktigt bärig även om domarna inte håller med utan önskar just mer bakbensengagemang.

Men jag förlitar mig på X som menar att mycket fortfarande är för skört (vilket jag instämmer i till 100 %) och när vi har befäst tex en bättre trav så kommer jag att kunna rida den på samma vis på tävling hela programmet- men det kommer att ta tid.

Dagens bonus var en bloggläsare som gav sig tillkänna i cafeterian; hon ville hälsa och säga att hon gillade bloggen och det kan man ju inte annat än bli glad över 🙂 !

image

Tävlingsbanan där domaren ”sitter inne i väggen” vilket konstigt nog inte berör min på tävlingar vanligtvis för allt möjligt annat gloende häst.

image

Framridningen

image

Utomhus fanns en mängd olika fälttävlanshinder och om dom hade Vicks en hel del åsikter (”hjälp…dom kommer att äta upp oss om vi går för nära”).

Men efter en del skrittande insåg han att det var lugnt att gå där….

image

I grannens trädgård spirar det för fullt….

image

Visst är det härligt?

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Louise

  Älskar våren!!!

  Appropå bloggläsare så kommer jag med en liten fundering! Satte upp ett hinder idag i mitt ridhus och kämpade så för att få fram matchande bommar i samma färg och tänkte att ”vad håller jag på med, borde ju funka med vilka bommar som helst oavsett färg” men det är nåt instinktivt i mig som gör att jag alltid vill ha matchande bommar. Frågan har kanske varit uppe i din blogg tidigare, men är det bara jag som är sån ;P ?

  Svara
  • Birgitta

   Jag tycker absolut om att matcha allt möjligt men just bommar har jag faktiskt aldrig tänkt på att färgharmoniera 🙂 !

   Svara
  • JohannaB

   Jag håller med dig! 😀
   Ska jag bygga ett hinder måste alla bommarna i hindret ha samma färg 😉 och som du säger spelar det väl noll roll för både häst och hinder men för mig hör det till 😀

   Svara
   • Birgitta

    Aha… Inser att jag nog missförstod frågan. Ett hinder ska självklart helst ha harmonierande bommar. Men bygger jag flera hinder eller lägger ut många bommar på marken är jag inte lika petig, dvs bommarna på marken kan vara olika och flera hinder kan ”skära sig” mot varandra.

    Svara
 2. Anna-Kajsa

  Nöjd är bra! Och det är väl helt rätt att vara nöjd med framsteg, även om de inte genererar rosetter? De kommer ju så småningom om framstegen fortsätter.

  Svara
  • Birgitta

   Jo, i sak har du givetvis absolut rätt men samtidigt så ligger vi nu på runt 62 % vilket känns låååångt ifrån placering.

   Igår var det flera ekipage i både LB, LA och MSV C som hade över 67 % och som ändå inte blev placerade.

   Så även om min och Vickes ”poängutveckling” går framåt så gör den just nu det i så långsam takt att vi inte lär vara placerade de närmaste 5 åren om det fortsätter så här (sade hon halvt ironiskt).

   Svara
 3. JohannaB

  Man bestämmer absolut helt själv om man är nöjd eller inte och också vad man är nöjd med 🙂
  Men en fundering, X tävlar ju väldigt mycket så har du ingen möjlighet att få hjälp på framridning och tävling någon gång?
  Jag har aldrig lyckats få hjälp själv men jag föreställer mig att det vore nyttigt, för trots allt är inte tränings- och tävlingssituationer lika?

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>