Veckan som gått

humör

Den gångna veckan började utmärkt; i måndags gick Vicke ett fint tömkörningspass och på tisdagen ett minst lika fint dressyrpass i ridhuset.

När det var dags att träna för X på onsdagen anade jag dock ugglor i mossen; Vicke tog ett fåtal ”nigande” steg i högervarvet och när jag kollade honom på lina såg han halt ut.

Jag har inte slösat någon tid utan ringde ”min” veterinär redan morgonen därpå och nu är allt jag väntar på tisdagens bokade besök.

Jag är så klart både ledsen och faktiskt också förvirrad.

Vicke visade ju hälta i 2 dagar nyligen men var sedan i alla fall i mina argus-ögon fullständigt ohalt i 11 dagar för att därefter åter visa hälta.

Jag har aldrig varit med om ett sådant mönster hos någon av mina hästar mer än faktiskt hos Vicke själv- förra våren.

Då var han också halt i 4-5 dagar, sedan till synes ohalt i ungefär lika många och sedan blev han, och förblev, halt igen (och behandlades för hovledsvrickning vänster fram).

Den hälta som Vicke uppvisade hos X var så liten att han inte ens såg den och de få ”konstiga” steg han tog skulle en kanske mindre uppmärksam ryttare kunnat missa men jag tycker att jag känner denna häst utan och innan så….

Men men…nu vill jag varken att ni eller jag spekulerar mer innan jag har varit hos veterinären- det tjänar liksom ingenting till och gör mig inte på bättre humör oavsett.

Bortsett från hältan ser Vicke flottare ut än någonsin förut och det är i alla fall en sann njutning att TITTA på honom….fina, fina häst.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Titti

    Hoppas att det inte är något allvarligt, håller tummarna och grattar till snabb tid hos veterinären. Jag har ju förstått att du inte gillar att vänta;)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>