Grabben har tveklöst en poäng!

Sitter och läser detta och utan att ens ha hört talas om denna kille förut vill jag ge honom rätt i mycket.

Jag blir själv många gånger skrämd av självutnämnda förståsigpåare på nätet; personer som otroligt självsäkert propagerar för sin sak och sitt sätt att agera medan allt annat förkastas.

Sedan är detta säkert inte något unikt för hästforum utan förekommer säkerligen på andra forum också, om det så är hundar, blommor eller bilar som avhandlas.

Och visst; det är kanske lätt att bli ivrig och vilja frälsa världen när man själv har sett ljuset; kanske har även jag, omedvetet i så fall, agerat som en frälsare i vissa inlägg?

Men jag vill, liksom killen ovan, mana till lite försiktighet och att man inte ska vara så snabb att döma andra.

Jag har flera gånger framfört åsikten att inget är allena saliggörande; vare sig det handlar om hagvistelse, foder eller ridning- för att ta några exempel.

Att gasta ”djurplågeri” med väldigt lite FAKTA som bas är inte ovanligt liksom att komma med tvärsäkra påståenden om saker man inte har en aning om IRL.

Och alla som läser har tyvärr inte kunskap nog att sovra eller till kritiskt ifrågasättande.

Vad tycker ni om inlägget killen skrev?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. S

    Riktigt bra skrivet! Speciellt med hans ”förklarande” blogginlägg där man förstår att hästarna får vara individer utan att krånglas till I onödan. Heja Björn!

    Svara
  2. Titti

    Har följt Björns blogg sedan han började skriva och tycker att han är fruktansvärt rolig att läsa just för att han är så provocerande!! Jag håller fullständigt med honom, fanatism i vilken form den än visar sig är aldrig bra, om, det så handlar om hästhållning, hundar, barnuppfostran eller religion. En sak är inte alltid rätt för alla det är min erfarenhet. Folk skulle vara lite mer eklektiska i sitt synsätt. /Titti

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Och jag blir förvånad över att det blir så stor sak och får så många kommentarer! Men jag förvånas även över en del diskussioner på Hästforum – och det är inte de osäkra frågorna som bekymrar mig utan de tvärsäkra svaren.

    Svara
  4. Minstral

    Håller med Anna-Kajsa angående att man blir orolig både över frågor och svar. Gillade verkligen killens inlägg, gör det inte krångligare än vad det är!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>