Mest kända hästmänniska i Skåne?

I dagens inlägg vänder jag mig till alla hästmänniskor som har bott eller som bor i Skåne och ställer frågan:

Vem skulle just DU vilja påstå är den hästmänniska boende i Skåne som är mest känd av alla?

Motivera ditt svar…och du…svara inte RGB för han BOR inte i Skåne hi hi….

Det ska bli intressant att läsa vad ni svarar och jag lovar att jag ska bidra med mitt svar och motivering också.

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag skulle tro att Skånes mest kända hästmänniska är så känd att man kan svara även om man inte bor i Skåne 🙂
    Sen är det kanske något av en generationsfråga, men jag skulle säga att Fredricssonarna kvalar in på korta listan iaf – men just nu är det ju bara Peder som bor i Skåne. Lisen är ju inte helt okänd heller, sen har vi Maria Gretzer, Jana Wannius, Ulla Håkanson – vem som är mest känd beror nog som sagt på hur gammal man är, hur länge man hängt med i sporten och till viss del vilka intressen man har.

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Jag tror t ex att det kan finnas folk som svarar Tobbe Larsson på frågan – och frågar man brett kan det vara möjligt att han faktiskt är en av de mest kända – men han poppade inte upp i mitt huvud förrän jag tänkt ett bra tag.

      Svara
  2. Louise

    Håller med ovanstående! Det beror nog mycket på ålder o vilken gren man är mest intresserad av! Och menar du sådana som är aktiva nu eller har varit?

    Svara
      • Louise

        Oj! Velar mellan Maria Gretzer och Jan Brink. Men tror på den första. Och så Peter Eriksson, Pia Pantsuu, Niklas Arvidsson….. Måste man välja en?! 😉

        Svara
        • Birgitta

          Det finns ju inget rätt eller fel här utan bara vad man TROR.

          Ska jag säga vad jag själv tror så skulle jag nog GISSA på Ulla Håkansson- hon har liksom hängt med så himla länge.

          Men; nu ska jag berätta hur jag kom på att ens skriva om detta!

          En vän anlitade nyligen KJELL FELDT när hennes häst skulle tas bort och HAN tror jag är en av de mest kända häst-personligheterna i hela Skåne!

          Förmodligen vet ingen utanför Skåne vem mannen är men jag vågar nog drista mig till att påstå att massor av hästmänniskor i Skåne, oavsett disciplin vet vem han är.

          Anlitad av många och verksam sedan ”tusen år tillbaka”….han kommer nog att vara saknad när han slutar jobba (han är över 70 år och arbetar fortfarande ensam).

          En fantastisk människa som var det sista både Heron och Kreon såg……

          Svara
          • Minstral

            Håller med dig Birgitta, tror ”alla” i Skåne vet vem Kjell är, även hos oss är Kjell den sista människan våra hästar som måste vandra vidare får se. Blir otroligt svårt att hitta en ersättare den dagen han inte jobbar mer, finns ingen som kan ta hand om avlivning (och ledsna ägare) som Kjell.

            Lite kuriosa är ju att Kjell faktiskt har jobbat på Slagthuset i Malmö när det verkligen var ett slakthus. Jag frågade honom om han har ”missat” någon gång och då svarade han att det hade han inte och den dagen han gör det så är det dags att sluta!

          • Sara P

            Den första som kom i mina tankar (förutom RGB…) var faktiskt Kjell Feldt. Men sedan insåg jag att det är nog bara hästägare i Skåne som vet vem han är. Fast å andra sidan bland dessa har han nog en kändisfaktor på cirka 98%.
            Att han dessutom heter det han heter gör också att vi som varit med ett tag inte glömmer hans namn – när jag först fick höra om honom så tänkte jag ”Men va f-n inte kan väl den gamle finansministern (Kjell-Olof Feldt) åka runt skicka hästar till himlen?”

  3. LenaB

    Skulle tippa på Maria Gretzer. Men även Jan Brink är ett namn som många oavsett vad de sysslar med vet namnet på.

    Sen blev ju deltagarna i ”Ryttareliten” välkända för de flesta i Sverige, och de är ju skåningar:-)

    Svara
  4. Madeleine

    Kjell Feldt är unik. Med sitt lugna fina sätt får alla pållar ett värdigt slut.
    Skånes star⭐️

    Svara
    • Birgitta

      Ett superproffs! Förvisso har jag inte så mycket annat att jämföra med men en snabbare och effektivare yrkesman tror jag är svår att finna- men ändå lugn och bra med djuren.

      En avlivning är ju ofta extremt traumatisk för ägaren och personligen tycker jag att det är bra att han är just så snabb.

      Hästen hinner inte stressa upp sig och inte heller för omgivningen finns det någon nytta med att dra ut på det oundvikliga.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>