Torsdag- mycket mat, hår och skritt

Eftersom jag inte red i morse hade jag tid över och ägnade denna åt lite pälsvård; först på mina båda katter som befriades från vars någon fästing och sedan på Vicks och Messy.

Nyligen hittade jag nedanstående vante hemma bland Soyas saker (kan inte förstå var den kommer ifrån eftersom hennes tunna päls inte borstas alls- den är lika glänsande och helt enkelt perfekt ändå) och tog med den till stallet.

image

På Messy fick jag faktiskt bort en hel del hår som synes….

image

….och hon hade inget emot att bli störd mitt i frukosten för denna massage.

För övrigt så är jag då och då inne i hennes box och borstar lite eller bara klappar om henne när hon äter för även om jag i sak tycker att boxen och hagen ska vara hästens ”fredade plats” så SKA man kunna och göra i princip vad man vill där som människa utan att det blir rabalder och sura miner. Bra att träna detta redan på unga hästar enligt mig.

image

På jobbet åt jag på tok för mycket av en för god buffé och var väldigt glad att det bara stod skritt på dagens ridschema.

Var tvungen att ta ett kort på dessa vackra uppläggningar även om jag för egen del aldrig skulle få för mig att äta just RÅ FISK….uääää!!!!

Men det fanns som sagt en massa annat gott och jag lät mig väl smaka!

Efter jobbet blev det alltså en lång runda i skritt i soligt men blåsigt väder och det var efterlängtat för mig i alla fall.

Det har blivit på tok för mycket ridhusridning de senaste veckorna eftersom jag inte vågade rida på annat än mjukt underlag innan sulorna kom på och om Vicke har haft någon kvarstående ömhet i hoven/ hovarna och även om jag kanske inte är den som varierar min ridning mest av alla så vill jag i alla fall kunna alternera mellan uteritter, ridning på utebanan och ridhuset beroende på väder och underlag.

image

Messy hälsar på ”storebror” Vicke (han står utanför hennes box efter dagens ridpass).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>