Söndag- på banan igen

Ja, idag var vi bokstavligen på (tävlings)banan igen- två gånger till och med då vi red LA:3 och MSV C:1.

Jag vill inte påstå att jag hade en superkänsla i någon av klasserna men vi skrapade ihop strax över 62 % i båda vilket i MSV C:n innebar att vi bara var 4 poäng från placering.

För ovanlighetens skull instämde Vicke i att det verkligen inte fanns något att glo på kring banan- jag har tidigare kunnat vara av den åsikten medan herr V ändå har lyckats hitta ”något”, om så en människa, som han har stirrat på.

Fortfarande är det ökningar och skolor som är våra akilleshälar men idag fick jag i alla fall inga påpekanden om formen eller ojämn bjudning och det är ju något som jag har försökt att träna på.

Trist nog regnade det medan jag red så det var en himla tur att det dels var ganska varmt och dels väldigt tätt mellan mina starter (knappt 1½ timme) för det är verkligen inte roligt att gå omkring på en tävlingsplats med ridbyxor som smetar runt benen för att de är genomvåta.

Eftersom jag är väldigt petig med underlaget tyckte jag att de på banorna inte alls var bra men så är det ju på tävling; bara att gilla läget och rida på.

Hur som helst känns det skönt att vi inte har tappat något på grund av det korta uppehållet (3 avanmälda tävlingar) i samband med de mystiska och korta hältorna och att jag inte har tränat för X på flera veckor.

Jag hoppas att det inte var en tillfällighet att Vicke inte var spänd inne på banan, förra året tyckte jag nog att han var mer spänd ute än inomhus men det vore som sagt guld om han kan hålla sig avspänd var vi än är.

image

Dags att göra sig redo…

Är det Vickes GLORIA månne som gör att halva huvudet är bländat 🙂 ?

image

Som synes fanns det inget runt banan som kunde distrahera; inga högtalare, människor, hinderbodar eller annat som tidigare stört en viss herres uppmärksamhet 🙂 .

Fast som ni kanske också ser var det väldigt nära mellan banorna och det fick en ryttare bittert erfara.

Hästen på den andra banan var så istadig (gjorde rejäla hopp och stegringar) att även hästen på den andra banan blev rädd när de kom för nära varandra och stora delar av det ”orädda” ekipagets ritt blev faktiskt förstörd pga detta.

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Men det var väl en bra ”åter-på-banan-debut”? 🙂
    Och härligt att domarna var nöjda med formen, när den sitter brukar man kunna peta i detaljerna och få mer poäng på flera ställen tycker jag 🙂
    Grattis!

    Svara
  2. Hedwiginnan

    Härligt att vara igång igen! Det skulle ju vara himla kul att se nån film någon gång från en tävling. Finns det ingen du kan tvinga? 🙂
    Själv får jag nöja mig med att vara groom på fredag eftersom Heddan har tagit semester..

    Svara
    • Birgitta

      Nej, spontant vet jag ingen som vill följa med och ärligt talat har jag inget emot att åka själv.

      Sedan, på tal om ett inlägg tidigare i veckan, vet jag faktiskt inte om jag hade ”vågat” (läs: velat) visa en tävlingsfilm.

      Jag är sällan supernöjd själv och kan bara tänka mig vilka kommentarer jag skulle kunna få. Det har jag ingen lust med faktiskt.

      Svara
  3. Hedwiginnan

    Jag har nog missat det inlägget men visst har du rätt i att folk ofta har en tråkig attityd. Tom proffsen sågas ju av kreti o pleti. Personligen tycker jag att det är intressant att se vad det är du beskriver. Tex med formen. O jag vet ju att du ofta skriver att hans trav inte är något speciellt men jag såg någon filmsnutt för ett tag sedan och tyckte traven såg både fin och väldigt utvecklingsbar ut.

    Svara
    • Birgitta

      Det var Kreon som inte travade så märkvärdigt. Vicke har en helt ok grundtrav och den är absolut utvecklingsbar. Det är ”bara” mellantraven och den ökade traven som (för närvarande) är mycket svag.

      Och ja, folk kan hitta fel på vilka filmer man än lägger ut, tyvärr. Det är därför jag aldrig filmar när X rider heller och det har varit likadant med de andra tränarna som ridit mina hästar.

      Svara
  4. My

    Primeur hade skyggat för blomlådorna 🙂

    Skönt att han inte var så tittig idag, kanske har han kommit på att allt inte är så farligt och att det kommer bli en vana 😉 Men fy vad surt för den andra ryttaren som fick stå ut med att få sin ritt påverkad av en så bråkig häst (nog för att de ska lyssna på sin ryttare men hur många hästar klarar det när en annan häst signalerar alarm?).

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det var verkligen synd om ekipaget. Tror att få hästar inte hade låtit sig påverkas för det var så pass grov istadighet med ”levadhopp”.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>