Veckan som gått

Äntligen en lite lugnare vecka där jag inte har haft ångest innan varje ridpass à la ”ska hästen vara halt eller ej” typ.

De planerade flytsulorna kom på i tisdags och jag kan inte påstå att jag märker någon skillnad alls i ridningen men de ska ju förhoppningsvis skydda mot vassa stenar och annat som Vickes egna sulor ömmar av.

Jag kan inte rida i ridhuset 8 dagar i veckan och dessutom undvika alla stenar i hagen, på väg till hagen, när jag rider ut osv även om jag är väldigt vaksam på var jag rider och så har det alltid varit.

I tisdags var jag också på Gekås i Ullared och det är alltid lika roligt att fynda tycker jag.

Det blev massor av fint till hemmet men faktiskt inte så mycket till häst och hund- de har redan allt och lite till….

Annars har jag tränat på egen hand i veckan eftersom träningen för X blev inställd och även skrittat ut en dag.

Tävling blev det i söndags och den var jag nöjd med även om jag vet att vi kan mycket bättre än det vi visar för stunden.

Men så är det väl för de flesta antar jag- jag vet nog ingen som tycker att hästen går bättre på tävling än hemma.

Jo…med Zack, hästen jag lånade för knappt 2 år sedan var det faktiskt så ibland men han var nog undantaget som bekräftar regeln 🙂 .

Sist men inte minst, fast hon är väldigt ”minst” än så länge 🙂 måste jag fortsätta att berömma ”min”  Messy.

Hon både ser fin ut och är fin i hanteringen och i fredags blev det tömkörningspremiär.

Jag är väl medveten om att hon bara är 2 år så jag kommer att ta det lugnt med henne men åhhh vad jag önskar att hon var äldre….

image

Har sett flera rapsfält gulare än så här så visst är vintern definitivt över!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Nu menar jag inte att du ska göra det, det är ju inte din häst, men att köra in sin unghäst tycker jag fler borde göra (givetvis med experthjälp om man inte är erfaren av inkörningar själv). Man har mycket igen sedan när den ska börja ridas och att köra in som tvååring är alldeles lagom.

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Jag håller absolut med! (och hos oss är ju två av tre vuxna hästar inkörda) Vi tog hjälp av en som jobbar med att köra in travhästar, han kör in över 30 hästar om året. Sen fortsatte vi skolningen med maratonsele, draglinor och hög vagn själva, funkade jättebra. Det är synd att vi flyttat, vi hade lätt lämnat ettåringen dit nästa år – men vi får väl försöka hitta någon här i trakterna istället.

      Svara
      • Birgitta

        Nu är ju inte Messy min som sagt men nej, att köra in henne hade jag inte gjort oavsett faktiskt. Det må vara något man ”har igen” vid inridning men jag tror att man kan träna hästen på andra sätt för att underlätta inridningen. Och att dra en vagn är absolut inget som liksom ”attraherar” mig (eller hennes ägare gissar jag).

        Svara
  2. Prick

    Så svarar någon som inte är så kunnig i körning.
    Likväl du inte skulle beskriva din ridning som att din häst bara bär på en människa :).

    Svara
    • Birgitta

      Jag tycker att man får väga för mot nackdelar. Om jag tex hade känt någon som regelbundet och nästan kostnadsfritt hade kunnat hjälpa mig med inkörning av en häst hade jag måhända resonerat annorlunda.

      Men om jag måste leta upp någon som jag VET är duktig, kanske betala en hel del för hjälpen, köpa en del dyr utrustning osv så nej, då kör (observera ordvitsen) jag med ”traditionell inridning”.

      Ingen av mina hästar har varit inkörda och det hör ju inte det vanligaste så det är inget jag liksom anser att man ”bör” göra för att det ska bli en bra ridhäst av djuret.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>