Dagens (email)fråga

Ibland ser jag i olika sammanhang (även i jobbet) e-mailadresser som får mig att höja lite på ögonbrynen.

Och det är inte bara barn och ungdomar som kan ha en e-mailadress ì stil med loppehoppan@hotmail eller thesuperchamp@yahoo utan vuxna med ganska ”seriösa” befattningar (men som då använder en privat e-mailadress).

Idag undrar jag om ni själva har en lite…ska vi kalla det BARNSLIG adress och om ni använder den i alla sammanhang?

Och om ni tex var en arbetsgivare som skulle anställa någon; tror ni att e-postadressen hade påverkat er, medvetet eller omedvetet och HUR hade ni tänkt?

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Sandra

  Ja, jag har två adresser. En som hängt med sen tonåren och en mer representativ (som jag använder i arbetssammamhang).

  Svara
 2. Minstral

  Jag har ju min mail kopplat till internetleverantören och anledningen till att jag inte vill byta leverantör är att jag tycker min adress är så ”proffsig”
  annika.elisabet@skivarp.se

  Sen har jag ju jobbmailen som är @skane.se

  Svara
 3. Anna-Kajsa

  Jag är mån om att ha en seriös e-postadress lämplig för det syfte jag har. Därför har jag en privat, enkel adress enligt formeln fornamn.efternamn. Sen har jag några företagsadresser till mitt företag, där fornamn@foretag.se är den jag använder mest. Två av mina största kunder har dessutom försett mig med e-postadresser från sina företag. Alla dessa går in i samma inbox, så jag behöver bara kolla på ett ställe. När jag själv skickar e-post väljer jag vilken adress som ska vara avsändare. När jag var anställd skulle det aldrig ha fallit mig in att använda min privata adress för tjänsteärenden, även om den är städad och seriös! Det är ju viktigt för mottagaren att veta i vilken roll man kontaktar dem.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>