Fråga från en läsare om tvätt av hästtäcken

Har en fråga!

Jag står med en massa täcken som jag tänkt sälja (regn, stall, och vintertäcken).

Hade tänkt tvätta dem, men så fick jag kommentaren av en i stallet att hon bara köper otvättade begagnade täcken för då vet hon att de håller.

Hur resonerar ni andra?

Om ni köper begagnade täcken, vill ni ha dem tvättade eller ej? Och hur tvättar ni täcken om ni gör det själv? (Maskin? För hand? Såpa?) det är för övrigt lite dyrare täcken som jag inte vill förstöra i onödan…..

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Birgitta

  Eftersom jag
  a) har massor av olika täcken
  b) kan köpa täcken mycket billigt på Gekås där jag är minst 2-3 gånger om året
  ska det mycket till för att jag ska köpa begagnade täcken i allmänhet och skitiga diton i synnerhet.
  Det handlar om kvalité, märke, skick och pris och OM jag skulle köpa ett skitigt täcke så skulle det i så fall vara ett mycket billigt sådant sett till kvalité, märke och skick.

  Tycker för övrigt att din stallkamrat resonerar konstigt- det är väl EFTER att man tvättat ett täcke som man vet att det ”håller”, dvs inte färgar av sig, krymper osv?

  Svara
 2. silverbjälke

  köper man något begagnat är väl annans skit det sista man vill ha. Bil, husvagn, jacka, kavaj, möbler eller vad som, Inte accepterar man väl att saker är skitiga.

  Det intressanta är – vem fan lägger ut annonser på smutsiga grejjer? Skulle aldrig komma på tanken att köpa någonting av en person som inte ens har vett att tvätta av det de säljer.

  Svara
  • Birgitta

   Är med i flera köp-och-sälj-sidor på FB och förundras över vilket junk folk ”har mage” att sälja. Både super-skitiga grejer och halvmögliga diton.

   Ibland står det ”tvättas innan det skickas” men jag fattar inte varför man inte FÖRST tvättar varan och sedan lägger upp en bild?

   Svara
   • S

    Fattar inte heller! Om jag ska köpa nåt vill jag ju ha det direkt, inte vänta nån vecka på att hen ska tvätta täcket eller vad det nu är. Speciellt täcken som man kanske inte kan tvätta själv utan måste lämna iväg och betala för att tvätta. Suck.

    Svara
 3. CeciliaL

  Skulle aldrig kopa otvattade tacken! URK! Ser manga manga dylika till salu och jag ar totalt ointresserad. Lika litet som jag skulle kopa andra manniskors otvattade klader! Tycker folk annonserar ut saa himla mycket skrap – ’det har tacket ar trasigt, men du kan latt laga det’, ’det har ar smutsigt men du kan latt tvatta det’. Ja, eller sa kan DU gora det innan du annonserar ut skiten! Och haller med om det dar larviga tvattas innan det skickas?! Och att man ser om det haller EFTER tvatten. Josses. Na, inget for mig.

  Fast helst koper jag bara nya tacken… Men ibland kan det ju vara bra (t.ex. till ponnyn) att kopa nagot billigt och da skulle jag inte dra mig for att kopa nagot rent begagnat om det var 1. i gott skick och 2. mycket billigare an nytt.

  Svara
 4. Louise

  Tack för er input!

  Tyckte väl att det lät väldigt konstigt. Men hon resonerade nog som så att många täcken ”förstörs” med diverse tvättmedel, fel tvättning osv och att hon då hellre gör det själv. Men då blev jag helt paff för jag håller med er, jag skulle själv aldrig vilja ha någon annans skit på mina saker :S

  Och det där med annonser med skitiga saker är verkligen ett mysterium!! En sak om man vill se intresset för varan först kanske innan man lägger ner tid och pengar på att tvätta/laga osv. (vissa saker kan ju innebära en massa jobb för att få rent, tänker på väldigt tjocka vintertäcken) Men det är sååååå mycket ”skitiga annonser” nuförtiden, där varan är hur enkel som helst att tvätta av tex benskydd m.m.!

  Svara
 5. Malin

  Håller med övriga – vill inte ha andras smutsiga saker, än mindre betala för dem.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>