Torsdag- glömma och gå vidare

Ja, dagens tävling lägger vi i facket ”glömma och gå vidare” tycker jag.

Jag hade inte alls samma känsla som de urusla poängen (58 och 59) indikerade utan tyckte tvärtom att det flöt på riktigt bra i båda klasserna förutom att jag red fel väg i den ena och fick ett omslag i den ökade galoppen i den andra.

Men båda domarna önskade att jag skulle rida mer framåt och efter den senaste tidens samlingsarbete är det säkert rätt och riktigt; dessutom med bättre bakbensengagemang.

Men Rom byggdes inte på en dag och Vicke och jag behöver träna mer så att vi varken rider för forcerat och där jag sitter och driver och blir trött (som tidigare)  eller för samlat men utan ”stuns” där jag ”åker omkring”.

image

HFRK i Helsingborg, en av de finaste tävlingsplatserna i Skåne enligt mig.

Bra underlag, gott om plats för allting och absolut ingenting att glo på vilket till och med Vicke instämde i 🙂 .

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. CeciliaL

  Förutom poängen låter det ju som en bra erfarenhet, och visar klart vad du nu behöver träna på. Som min man och jag ofta säger till varandra: ”no experience is wasted”, alltid lär man sig något!

  Svara
  • Birgitta

   Ja, så ser jag det också.

   Och skulle alla rörelser få så lite som en halv poäng mer så blir det plötsligt helt andra procent och där kan helt klart tempot (en av gårdagens brister) påverka.

   Svara
 2. JohannaB

  Tror också du ska formulera om rubriken, ”Dra lärdom av och gå vidare mot bättre framtida prestationer” tycker jag du kan använda dig av! :o)

  Svara
 3. Carina

  Jag hade en sån ritt idag! 56%!!! Brukar rida på 63 i MsvB men vi har jobbat med samlingen och jag har tränat på träns senaste tiden. Satte på kandaret och åkte på tävling det var som att rida med handbromsen i. Han var tjafsig mot handen och långsam i bakbenen Men jag får en ny chans i morgon då tar jag tränsen istället

  Svara
 4. Madeleine

  Förra året jag tävlade i Helsingborg blev jag utesluten.
  Så Ni presterade långt bättte än jag och min prins.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>