Sadelkoll

För några år sedan hade jag en Amerigo-sadel som från ingenstans började knarra vilket man kan läsa om här och här.

När min nuvarande Equipe-sadel började gnissla väl högt för ett tag sedan var det kanske inte så konstigt att jag drog mig till minnes ovan och blev orolig- man vill ju inte rida i en skadad sadel.

Jag började med att försöka olja in sadeln mer för att se om detta skulle få den att tystna men tyckte bara att jag fick marginell effekt så då tyckte jag att det var lika bra att få den uppkollad av sadelmakare.

Eftersom Internet är vad det är, FANTASTISKT om ni frågar mig så skickade jag i söndags iväg ett meddelande via Facebook till den sadelmakare jag anlitade till Amerigo-sadeln, Tim Jacobs i Flyinge.

Han svarade inom 5 minuter (!!!) och hälsade att jag var välkommen att visa upp sadeln nästa dag.

För att förkorta historien så har sadeln varit iväg hos Tim, blivit uppsprättad inför mina ögon och bedömd som helt felfri- skönt!

Nu behöver jag inte grunna mer på knarrandet utan ska olja in den ytterligare och rida vidare.

Det känns i alla fall bra att ha kollat upp den- har jag väl börjat oroa mig för något kan jag inte bara släppa det och just en sadel är ju verkligen viktigt att den är hel.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag hade ju samma med min och det var ju järnet som gått helt av, han på Jensen sa till mig att jag skulle kommit mycket tidigare. Nu hade jag ändå turen att det bara vara järnet som spruckit och inget hade hunnit hända med själva bommen, men nu är jag mycket mer vaksam om sadeln knarrar, men jag tycker att man lite hör skillnad på var det knarrar.

    Vilken tur att det inte var något fel med din sadel 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Hade det varit det hade jag dels blivit mycket förvånad och arg då jag är väldigt noga med sadeln och dels reklamerat den eftersom den inte ens är 5 år gammal.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>