Måndag- piskhjälp

Brrr…4 grader i morse när Vicke famlade ut i hagen i mörkret- tur att det blev myyyyycket varmare under resten av den soliga dagen.

Jag önskade faktiskt att jag hade haft vantar vid utsläppet och var tacksam över min jacka i alla fall.

Efter jobbet begav vi oss till X som idag bestämde sig för att hjälpa till lite från marken, med ett spö.

Och som jag anade fick lite pisk-pet på Vickes bakkärra fantastiskt bra effekt- han tog i väldigt bra och tog också jobbet på rätt sätt.

Vi jobbade mest i galopp på en liten volt runt X men avslutade i trav utmed långsidorna där jag hade en riktig ”wow-känsla”!

Vi kom överens om att jobba lite på detta vis under kommande träningar och jag ska också se om inte en stallkamrat som också är en riktig dressyrnörd kan peta lite på Vicke då och då.

Efter träningen kunde jag konstatera att Vickes päls tydligen hade blivit (för) lång över natten typ och det var tacksamt att kunna duscha av honom i varmvatten hos X innan vi körde hem.

Men nu blir det klippning när som helst…

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Camilla brukar också köra så ibland när jag tränar, otroligt effektivt om hästen tar hjälpen sansat! Misty hade det dock aldrig fungerat på, kunde knappt rida med pisk på henne, hon blev otroligt stressad.

  Svara
 2. Anna-Kajsa

  Amelia blir extremt stressad om tränaren närmar sig med pisk – man kan undra vad hon varit med om… Spö i handen är däremot inga problem. Tack och lov reagerar ju inte alla hästar så. Efter att ha kört hem en hellöddrig häst från stranden i helgen satte jag saxen i pälsen på den röda, det är ändå rätt sent för att vara henne.

  Svara
 3. Birgitta

  Ja, det gäller att göra detta jobbet ( med piskhjälp från marken) klokt och avvägt.

  Minns då en tränare pressade Archie för mycket som unghäst- det slutade med att jag ett tag inte kunde närma mig tränaren utan att han försökte vända och sticka iväg i full galopp åt motsatt håll….

  Vicke kunde man knappt peta med spöt ens uppsuttet från början utan att han gjorde små bakutsparkar.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>