Veckan som gått

Efter att ha haft nackspärren från helvetet i flera veckor har den gångna veckan präglats av en rejäl förkylning så nu hoppas jag att det är nog med krämpor för ett bra tag framöver.

Jag låter ju aldrig just en förkylning hindra mig från att gör allt som jag planerat men det är så klart roligare att slippa hosta och snörvla dagarna i ända.

När jag skulle börja mitt nya jobb fick jag veta att det kunde bli så att jag skulle vara förkyld ”för jämnan” så som man tenderar att bli i början om man tex jobbar på dagis med en massa barn som är sjuka jämt och ständigt så jag har nog klarat mig ovanligt bra och att klara sig helt från en förkylning vintertid när ”alla” blir mer eller mindre kassa hade nog varit att hoppas på för mycket.

Jag kommer inte att vara ledig det minsta över jul och nyår mer än vad mitt schema medger men det känns inte som att det spelar någon större roll eftersom jag ändå tycker att jag är ledig ganska mycket oavsett (jobbar ju max 16 nätter/ månad och är alltid ledig dagtid).

Veckan har innehållit både trevligheter så som umgänge med goda vänner och outlet-shoppning där jag gjorde fina fynd och retliga utgifter (nytt batteri)  och en bil som vägrade att starta en av morgnarna.

Det sistnämnda renderade en hel del diskussioner på bloggen och som någon skrev är det intressant att läsa hur olika vi ibland resonerar och prioriterar. Att just SÖMN var så viktigt i sammanhanget var lite otippat för mig (dvs att väcka någon ”lite i onödan” för att få hjälp) – för min del är just ”att sova” något som jag lätt avstår om det kan hjälpa någon och det hade jag mycket hellre offrat än annat (saker som tar väldigt lång tid tex eller medför rejält med arbete för mig).

Vickes 2 veckor långa ”vintervila” avslutades i veckan och han har blivit skodd och fått några dressyrpass i ryggen.

En träning för Mini avslutade veckan och jag var så nöjd med känslan under hela passet.

Bloggen ligger som alltid, höll jag på att säga, lite nere under december- i alla fall vad gäller era kommentarer. Jag kommer dock att skriva inlägg som vanligt och vi som är här får roa oss med dessa 🙂 .

Har ni uppslag och frågor är dessa lika välkomna som alltid!

warm

Också ”som vanligt” i Skåne vintertid har vi mycket omväxlande temperaturer.

En dag kom några förskrämda minusgrader på besök men de jagades snabbt bort av regn och plusgrader.

Härom dagen visade min bil 11 PLUS-grader…det är ju vad det var i somras vissa dagar?!?!?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>