Ännu en (äcklig?) djurfråga

Det var ganska roligt att läsa om våra olika åsikter kring huruvida hundar och katter kan/ ska få sova i sängen och därför tänkte jag ställa ännu en, för vissa måhända, uräcklig fråga:

Ni som har hund och/ eller katt:

Låter ni djuret/ djuren slicka era tallrikar om det finns några matrester på dom?

Jag gissar att min käre far hade fått ett hjärtstillestånd om jag hade gjort något dylikt i hans hem så där gör jag det inte om Soya och jag är på besök men hemma hos mig själv: absolut 🙂 !

Innan jag själv hade hund hade jag nog tyckt att det är ganska äckligt men nu bekommer det mig som sagt inte det minsta.

Men vad säger ni andra: är jag en äckel-Fia eller 🙂 ?

16 kommentarer Skriv kommentar

 1. CeciliaL

  Tycker jag är helt ok, fast jag ställer in dem i diskmaskinen efteråt oavsett hur rena de ser ut efter jyckens pre-wash, haha! Fast jag låter inte min hund (=matglad labrador) göra det faktiskt, för jag gillar inte hur det uppmuntrar dem att komma farande så fort de hör en lägga ner besticken och de blir lätt litet tiggiga. Hemma gjorde vi dock alltid det.

  Svara
 2. Prick

  Nej inte det minsta äcklad av tallriks-’disk’ av hund/katt. Men håller med om att det kan trigga de som tigger.
  Att man ändå diskar tallriken sedan är ju självklart.

  Svara
  • Birgitta

   Ha ha ha….nog för att jag brukar skoja om att man inte behöver en diskmaskin när man har Soya men det kan väl inte finnas någon i hela världen som INTE diskar tallriken efter hundslickande?!?!?

   Det är enbart därför jag tillåter det- för att jag vet att jag verkligen kan rengöra porslinet efteråt?!?!?!?

   Svara
   • CeciliaL

    Ja, jag skojade alltså om pre-wash, om det nu verkligen var någon som trodde det var allvar!!! Hahahaha

    Svara
 3. Malin

  Självklart! Den ska ju ändå diskas, så varför inte? 😀 Men jag gör det inte vid bordet för att inte uppmuntra tiggeri…eller ja…okej då, det händer att jag gör det vid bordet också, men hunden vet bättre än att tigga ändå 😀

  Svara
 4. Åsa T

  Hmm,
  Jag låter aldrig mina hundar göra detta, och varför vet jag inte egentligen? Har aldrig funderat på det.. har jag matrester till dom lägger jag dessa i deras matskål.
  Det har aldrig varit en tanke att jag INTE ska låta dom slicka tallrikar, men det händer aldrig att de får göra det.. Kanske tycker jag det är lite äckligt ändå? 🙂

  Svara
 5. Dressyrtant

  Min katt äter ur stekpannan när vi har ätit tacos. Han älskar den köttfärsen och han går sedan vidare till den rivna osten. När vi ätit räkor slickar han i sig kvarvarande aioli.
  Alla jag berättat det för tycker att jag är en äckelfia men katten är ursöt när han väntar på sin köttfärs(med massor med tacokrydda i )

  Svara
 6. Frida

  Haha ja det gör jag, är liksom en regel i mitt hus att vovven ”diskar” när jag ätit klart. Och han får alltid sista biten på min macka. Ja min hund är bortskämd och jag skäms inte för det, anser att det ingår i arbetsbeskrivningen när man är hund liksom att mysa i soffan/sängen, vara sällskap i stallet och på promenader och att ha en massa fåniga smeknamn….

  Svara
 7. Kicki

  Jag måste berätta en historia som en god vän berättade.
  Goda vänner till dom var sådana att var det dags för mat så blev självklart alla närvarande bjudna och det var ofta. Men så började dom märka att just en personal oftare dök upp just vid matdags och dom kände sej utnyttjade vilket ju inte var så roligt.
  Så vid ett tillfälle när personen ifråga ätit med dom så togmor i huset tallrikarna och ställde dom på golvet så hunden fick slicka dom rena. Därefter tog hon upp dom, synade dom och konstaterade att dom såg bra ut och ställde in dom i skåpet.
  ”Gästen” dök aldrig mer upp vid matdags.
  Själv låter jag ofta hundarna slicka tallriken efter mej men jag diskar den efteråt.

  Svara
 8. Trasselkvast

  Det är väl klart han får. Ser det som miljövinst – inget behöver sköljas innan det går in i diskmaskinen och kortare program kan köras. Han äter dessutom de mest udda saker, vilket också är bra om man inte vill slänga något utgånget, utan provar med hunden först. Sallad, vindruvor, avokado, äpple, det mesta går i honom utöver det självklara förstås. Kanske ett helt eget inlägg? Min äter dock inte as som din… tack och lov.

  Svara
 9. Anonym

  Hjälp! Du vet väl att vindruvor är jättegiftigt för de flesta hundar. Vår höll på att stryka med av det.

  Svara
  • Minstral

   Då skulle vår hund varit död för väldigt länge sedan så mycket vindruvor som hon har ätit. Varför är det giftigt för hundar?

   Svara
 10. Anonym

  Vindruvor och russin kan orsaka akut njursvikt hos hundar. Vilken mängd en hund klarar är individuellt och storleksberoende.

  Svara
 11. Madeleine

  Nej, inget tallriks slickande här. Och inga pussar i ansiktet av min hund.
  Han är verkligen äcklig i sitt maniska matletande.

  Svara
 12. Anna-Kajsa

  Tallrikar på golvet är tillåtna för katter, tallrikar på bord är inte tillåtna.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>